Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’Estat espanyol vol fer servir les llengües

Ara el govern espanyol vol garantir que tot ciutadà de l’Estat espanyol pugui dirigir-se a les institucions públiques amb qualsevol llengua oficial a qualsevol territori de l’Estat. els ciutadans. Segons el decret, fet públic per l’administració espanyola, aquest “Consejo” estarà integrat per representants de tots els departaments ministerials espanyols, i a més a més s’hi convidaran representants de les “comunitats autònomes” i experts, i també representants de l’Instituto Cervantes.

Redacció
Redacció 11/07/2007

No ens enganyem, a vegades aquestes notícies que ens arriben dels governs de l’Estat espanyol, sigui del color que sigui, són tota una fantasmada. Ara s’ha creat el “Consejo de las lenguas oficiales”, que segons s’afirma permetrà que qualsevol es pugui usar qualsevol llengua oficial a l’Estat espanyol per a dirigir-se a les institucions centrals.

I és que el passat 6 de juliol el Departament de Presidència del govern espanyol va fer públic que s’ha aprovat un decret per a la creació d’un “Consejo” de llengües oficials a l’Estat per “garantir” l’ús d’aquestes llengües cooficials en algunes zones de l’Estat amb la seva relació amb l’Administració estatal espanyola. Segons aquest reial decret, es crea el “Consejo de las Lenguas Oficiales” i l’ “Oficina para las Lenguas Oficiales”.