Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El procés radicalitza Espanya cap a la dreta més extremista

Redacció | Si avui se celebressin eleccions generals al Congrés dels Diputats, la dreta podría tocar la majoria absoluta en mans de C's i PP. Segons una enquesta que publica el diari ABC, la formació taronja obtindria entre 86 i 90 escons i el partit de Mariano Rajoy entre 97 i 101, una suma de més de 176 que donaria la majoria de la cambra a la dreta més casposa.

Redacció
Redacció 15/01/2018
La situació política a Catalunya i l'auge de la formació d'Albert Rivera ha desgastat el PP que, tal com apunta l'enquesta publicada per l'ABC, perdria vots respecte C's si avui se celebressin eleccions al Congrés dels Diputats.
 
En aquest sentit, la formació taronja guanyaria les eleccions amb gairebé 6,5 milions de vots i quedaria per davant de PP i PSOE. Per primer cop des de 1982, els dos partits majoritaris deixarien de ser els dos partits més votats.
 
Els vots no es traduirien, però, amb una majoria d'escons de C's que obtindria entre 86 i 90, per darrere del PP (97-101) i del PSOE (93- 97).
 
Per la seva banda, Unidos Podemos perdria gairebé un milió i mig de vots i aconseguiria entre 42 i 44 escons. ERC mantindria els 10 diputats i el PDeCAT n'obtindria 6.
 
Pèrdua de seguidors del PP
 
La majoria de votants de C's provindrien del PP, que perd suport respecte a les eleccions de 2016, tal com apunta una altra enquesta publicada aquest dilluns per El País.
 
Si el mes de novembre, el 68% dels votants del PP deien que repetirien el seu vot, ara només el 54% ho faria. 
 
Tanmateix, el 68% dels votants del PP creuen que Albert Rivera té un projecte de futur adequat per a Espanya, mentre que només el 58% pensa el mateix de Rajoy.
 
Amb tot, un 23% dels antics votants populars votarien ara Cs, segons l'enquesta i obtindria l'índex més gran de fidelitat, d'un 81%.