Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm acull la festa d’inici de temporada de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern

L’estació d’esquí de Sant Joan de l’Erm acull aquest diumenge la festa d’inici de temporada del Comitè de Fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, després que s’hagués aplaçat per manca de neu. Encara que l’estació resta oficialment tancada pels escassos gruixos, el pròxim 23 de desembre s’inicia la temporada d’activitats a l’estació alturgellenca. L’accés a pistes serà lliure fins que arribin nevades i les condicions siguin adequades per inaugurar la temporada oficialment.

Redacció
Redacció 21/12/2007

La festa d’inici de temporada de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Comitè de Fons, es durà a terme a l’estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm. Encara que les nevades fortes no han arribat, l’estació obrirà les portes a tots el visitants amb accés lliure fins que no hi hagi nevades que condicionin les pistes i s’obri oficialment la temporada amb forfet. Hores d’ara hi ha deu quilòmetres de pistes esquiables sense traça i el gruix de neu varia d’entre deu i vint-i-cinc centímetres. A més, aquest any l’estació estrena un canó de neu artificial i millores en els accessos gràcies a la subvenció rebuda el 2007 per part de la Generalitat de Catalunya.

Els actes previstos per aquest diumenge començaran a les deu del matí amb la trobada de fondistes, tot seguit hi hauran activitats lúdiques amb esquís, i una gimcana per equips al pla de la Basseta. Al migdia, es farà una esquiada conjunta per aquells que ho desitgin. Queda pendent de confirmar, a l’espera que es compleixin les previsions de nevades per aquest divendres, la celebració de la tercera edició de la cursa popular ‘Traça a Sant Joan de l’Erm’. Tot seguit, es farà un dinar popular on els assistents han de reservar si hi volen participar. Després del dinar hi haurà l’entrega de trofeus de la Segona Copa Catalana d’esquí de rodes i una taula rodona sobre l’estat de l’esquí de fons.

La taula rodona comptarà amb la participació del comitè de fons de la Federació, dirigents dels clubs d’esquí de fons catalans, corredors professionals i aficionats. El director del Comitè de Fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Jordi Romeu, ha exposat que ‘s’ha de donar a conèixer aquest esport des dels centres escolars i treballar pel seu futur des de les àrees de tecnificació que té la federació a la Seu d’Urgell, la Vall d’Aran i Puigcerdà’.