Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Espanyol demana la retirada del DVD de les Tres Bessones perquè només hi apareixen samarretes del Barça

El president de l’Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, ha sol·licitat formalment al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la retirada del DVD ‘Catalonia, Terra de Tots’ interpretat per les Tres Bessones, mitjançant el qual s’explica que Catalunya és una terra d’acollida. Segons el president blanc-i-blau es tracta d’un ‘monogràfic d’una altra empresa’ en referència a que hi ha un fragment del documental dedicat al futbol com a esport d’integració, però en el qual tan sols surt el FC Barcelona. Segons Sánchez Llibre, la Generalitat s”oblida’ de l’Espanyol, i de la ‘resta de clubs històrics de Catalunya’, al recrear un partit de futbol on tots els nens vesteixen del Barça. El mateix Sánchez Llibre ha explicat que el conseller d’Educació, Ernest Maragall, s’ha compromès a modificar-lo.

Redacció
Redacció 31/10/2007

El president blanc-i-blau ha insistit que ‘dóna la impressió’ que es demana ‘la integració de la gent de fora’ i sembla que es faci ‘marginació dels que estem aquí’. I s’ha preguntat què pensaran entitats esportives com el DKV Joventut, el Reus, el Nàstic, l’Akasvayu o el Granollers. En un moment del vídeo, ‘que està molt ben fet’, es diu que Catalunya és el Barça i Ronaldinho.

El DVD es va presentar aquest dilluns al CEIP Ferran Sunyer de Barcelona amb l’objectiu d’explicar, en clau infantil i amb un argument de ficció, que Catalunya és una terra d’acollida per als nouvinguts.

Al documental, que té una durada de trenta minuts, les Tres Bessones expliquen Catalunya mitjançant la seva història, gastronomia, tradicions i llengua. Es preveu l’edició de 10.000 còpies que es distribuiran per escoles, centres de recursos pedagògics, ens locals i entitats de suport de persones immigrades.