Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’escriptor espanyolista Fernando Savater guanya el Planeta

Fernando Savater, amb la novela ‘La hermandad de la buena suerte’, s’ha endut el LVII Premi Planeta, dotat amb 601.000 euros mentre que la finalista ha estat Ángle Vallvey amb ‘Muerte entre poetas’.

Savater és conegut per la seva militància activa en els grups espanyolistes a Euskadi i el seu clímax va arribar l’any 2001 a les eleccions basques. En aquell moment àlgid de l’espanyolisme a Euskadi va exercir d’artífex de l’estratègia d’unitat entre els candidats de PP i PSOE, Jaime Mayor Oreja i Nicolás Redondo Terreros. Malgrat els seus esforços, els resultats electorals van ser més bons que mai per als nacionalistes bascos. Savater també ha estat impulsor del manifest en defensa del castellà patrocinat pel diari El Mundo i pare intel·lectual del partit Unión, Progreso i Democracia (UPyD).

Redacció
Redacció 16/10/2008

En el camp estrictament literari, Savater és reconegut pels seus llibres d’assaig filosòfic com Ética para Amador. un bestseller de filosofia divulgativa.

La finalista del guardó literari ha estat Ángela Vallvey (San Lorenzo de Calatrava, Ciudad Real, 1964) per una novel·la presentada amb el títol ‘La inocencia de los bárbaros’, protagonitzada per un poeta que és detectiu aficionat. En una trobada poètica a Toledo coincideix amb les grans figures de la lírica contemporània espanyola. El títol amb què sortirà al mercat serà ‘Muerte entre poetas’.

En un il·lustratiu article publicat ahir a El Mundo, l’exdirector d’ABC i de La Razón, Luis Maria Ansón, denuncia el que ell considera una farsa de certamen.