Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’escàndol esquitxa l’Observatori DESC/ICV-EUiA /Barcelona en Comú

No és una broma, és una realitat duta a terme principalment durant els anys de govern d’esquerres a Catalunya i a Espanya però sostinguda pel govern de CiU a la Generalitat i a l’Ajuntament. En set anys, des del 2008 al 2014, l’Observatori DESC ha rebut subvencions públiques de més de 3,8 milions d’euros, principalment de la Cooperació Espanyola, Ajuntament de Barcelona i la Cooperació Catalana, fins aquí res a dir. El problema sorgeix quant et fas la pregunta, i amb tots aquest diners que han fet? 

Redacció
Redacció 18/05/2015

Una entitat d’emergència pel moment polítics difícils

I la resposta, malgrat que en alguns anys les memòries són molt limitades, és que poca cosa! Això si, principalment han creat una ONG que s’ha convertir en la llista d’Ada Colau, Barcelona en Comú, amb el vist i plau d’ICV-EUIA creadors i fundadors ideològics del Observatori DESC, una entitat d’emergència pels moments polítics difícils.

En set anys (2008-2014) 3,8 milions d’euros de diner públic per crear infraestructures polítiques i llibres de teoria política que no compra ningú

La feina dels primers anys va dirigida a l’Amèrica Llatina, molts viatges i poca activitat real, la davallada de subvencions espanyoles amb l’entrada del PP a Madrid fa girar la tasca cap a les administracions catalanes i amb temes socials catalans, l’habitatge i altres necessitats, i vesteixen una entitat d’aparença social i que amb el drama dels desnonaments i la crisi guanya presència mediàtica. Una dada clau, l’any 2014, un dels que reben menys subvencions (444.309.-€) és l’any que la despesa de personal és més elevada(182.144.-€) i els pagaments per assessories externes també(84.111.-€). Molts diners per consolidar un projecte en clau política.

Ada Colau, cap de llista i treballadora de l’Observatori DESC fins al febrer d’aquest any

No plega quant decideix dedicar-se a la política, malgrat que sempre ho havia negat, plega aquest més de febrer segons diuen des de l’Observatori DESC, però realitza la seva presentació en societat cobrant del diner públic, i realitza tos els actes previs de campanya mantenint-se en el seu lloc de treball. Recordem que és protagonista del programa de l’Albert Om, “Convidats” amb l’excusa que no es dedicarà a la política. Ha estat l’única candidata a l’alcaldia de Barcelona que ha tingut una promoció d’aquesta magnitud.

Jordi Borja, ex regidor a l’Ajuntament de Barcelona (PSUC, avui ICV-EUiA), president de l’Observatori DESC, tanca la llista de Barcelona en Comú

Urbanista i persona que ha liderat els darrers anys la conversió de l’entitat amb una candidatura política per a salvar el seu partit que es trobava en un dels pitjors moments de la història. El naixement de Barcelona en Comú salva de moment els mobles a la formació liderada per Joan Herrera i Dolors Camats. (Foto Adjunta: Paraules a favor de Podemos i Guanyem(avui BCN en Comú) en la memòria d’activitats de 2014: “Apareixen i es desenvolupen noves formes polítiques que fins i tot poden ser candidates a guanyar eleccions: Podemos a Espanya, Guanyem a Barcelona.”

Gerardo Pisarelo núm. 2 i vicepresident de l’Observatori DESC

Un dels ideòlegs de l’operació Colau, emprenyat amb EUiA a les eleccions europees per ser col·locat en un lloc impossible per ser Eurodiputat va renunciar, ara s’ha buscat la vida en aquesta operació per ser regidor a Barcelona i si governa assegurarse un lloc a la política. 

Jaume Asens núm 4 de Barcelona en Comú i Secretari de l’Observatori DESC

Advocat i defensor de causes que afectes als moviments radicals, ha tingut un pes polític important en aquesta operació, aprofitant que els primàries no van passar per la candidatura de Barcelona en Comú va pactar el seu tercer lloc i assegurar-se un lloc a la política barcelonina. Caldria saber si té alguna cosa a veure que a la memòria de l’observatori DESC, l’any 2014 més de 80.000.-€ estiguin destinats a serveis exteriors contractats.

Gala Pin, núm 7 de la candidatura i treballadora a sou de l’Observatori DESC

Persona de confiança d’Ada Colau que dirigeix l’estratègia comunicativa de Barcelona en Comú, contradictòria en si mateixa va criticar que Pablo Iglesias poses la seva cara a la papereta de Podemos a les eleccions Europees i ha estat ella la que va fer la proposta de posar la cara d’Ada Colau a les paperetes de Barcelona en Comu, us imagineu si aquesta maniobra populista l’hagués fet algun candidat de l’esquerra?

Barcelona en Comú mai va fer primàries, van fer un pacte de les cadires entre els membres de l’Observatori DESC i els dirigents d’ICV-EUiA

Malgrat el silenci mediàtic dels mitjans de comunicació, mai es van fer primàries, van viure del que es va creure la gent. Els 15 primer llocs de la candidatura van ser acordats amb un pacte de les cadires de partits vergonyant.

MEMÒRIA 2014 http://observatoridesc.org/sites/default/files/memoria_odesc_2014.pdf
MEMÒRIA 2013 http://observatoridesc.org/sites/default/files/memoria_odesc_2013.pdf
MEMÒRIA 2012 http://observatoridesc.org/sites/default/files/memoria-2012-cat.pdf
MEMÒRIA 2011 http://observatoridesc.org/sites/default/files/memoria_2011-cat.pdf
MEMÒRIA 2010 http://observatoridesc.org/sites/default/files/PRINT-Memoria-2010.pdf
MEMÒRIA 2009 http://observatoridesc.org/sites/default/files/MemoriaODESC09.pdf
MEMÒRIA 2008 http://observatoridesc.org/sites/default/files/memoriaODESC08.pdf