Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Les universitats catalanes hauran d’informar en quina llengua imparteixen les classes

Finalment sembla que el sentit comú ha arribat a les universitats catalanes, almenys pel que fa al respecte de la llengua catalana. S’ha acabat els canvis d’idioma dels professors davant l’arribada d’alumnes Erasmus. La comissionada per a les Universitats i Investigació, Blanca Palmada, ha demanat a les universitats catalanes que s’informi prèviament als alumnes de la llengua en què s’impartirà una determinada matèria, de manera que els alumnes puguin matricular-se a aquells grups que facin la docència en la seva llengua sense perill que el professor canviï d’idioma.

Redacció
Redacció 17/10/2007

Per Palmada “no és irrellevant en quina llengua s’imparteix l’assignatura”, i molts alumnes han expressat el seu descontentament amb els habituals canvis d’idioma de la docència.

La comissionada ho ha demanat a la presentació del ‘Festa means party‘, la festa de benvinguda dels estudiants estrangers a Catalunya que es celebrarà el proper 25 d’octubre i que anirà acompanyada d’una setmana cultural curulla d’activitats.

El ‘Festa means party’ donarà a conèixer d’una manera lúdica als estudiants nouvinguts alguns aspectes de la realitat del país, com la llengua que parlem, la nostra història i cultura…

La campanya està organitzada per la Plataforma per la Llengua i les diverses universitats del país.