Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Les últimes peripècies de les immobiliàries per aconseguir comprar pisos a Barcelona

A la recerca de pisos a Barcelona. Les immobiliàries se les empesquen per aconseguir fer-se amb pisos, reformar-los i llogar-los: enviament de cartes a blocs sencers o compensacions per informació d'habitatges. Davant de la passivitat del govern, alguns col·lectius com Arran o Endavant protagonitzen accions contra la massificació turística.

Redacció
Redacció 07/08/2017
Anna Solé @AnnaSole_ -. Els pisos turístics estan a l'alça i les immobiliàries ho saben. Veïns de l'Eixample han rebut aquesta setmana, cartes d'Engel&Völkers explicant que la companyia està buscant propietats a la nova esquerra de l'Eixample.
 
Però aquestes polítiques agressives no les úniques. L'agència immobiliària Walter Haus-Real Estate assegura pagar entre 500 i 1.000 només per informació de pisos a la capital catalana, segons una informació que recollia eldiario.es. Així busca propietaris interessats a vendre i avançar-se als seus competidors en l'adquisició d'immobles.
 
Les immobiliàries coneixen molt bé el territori i exploren els barris més suculents de la ciutat. De fet, ara tenen els ulls a Sant Antoni, que està a punt d'inaugurar el seu mercat en obres des del 2009. Un barri que s'ha posat de moda pels 'hipsters'.

Compra de blocs sencers

 
L'Ajuntament de Barcelona ja va haver de comprar tres blocs de pisos del carrer Lancaster, en ple Raval perquè el fons d'inversió MK Premium que l'havia adquirit a finals de l'any passat en va liquidar tots els contractes excepte els d'una família que rebutjava marxar-ne i ja havia interposat una querella per mobbing.
 
L'objectiu d'MK Premium era rehabilitar els pisos i tornar-los a llogar de nou com a habitatges de luxe. A més a més, el mateix fons inversor va anunciar que ultimava la compra d'un altre edifici en aquell mateix carrer.
 
La gentrificació de la mà del turisme s'està convertint en el nou objecte de lluita social i el monstre a ser combatut. Davant la passivitat dels governs, els col·lectius de la CUP Arran i Endavant han decidit protagonitzar unes accions per lluitar contra el turisme amb els missatges “Turism kills the city. Tourists go home. You are not welcome”.