Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

‘Les tres bessones’ expliquen que Catalunya és terra d’acollida

Els Departaments d’Educació, Acció Social i Cultura han editat un DVD titulat ‘Catalonia, Terra de Tots. Les Tres Bessones a la Catalunya Real’ amb l’objectiu d’explicar, en clau infantil i amb un argument de ficció, que Catalunya és una terra d’acollida per als nouvinguts. Al documental, que té una durada de trenta minuts, les Tres Bessones expliquen Catalunya a través de la seva història, gastronomia, tradicions i llengua. En les pròximes setmanes s’editaran 10.000 còpies que es distribuiran per escoles, centres de recursos pedagògics, ens locals i entitats de suport de persones immigrades. La presentació del DVD s’ha fet aquest dilluns amb una projecció al CEIP Ferran Sunyer de Barcelona on l’han vist més de 150 alumnes del centre.

Redacció
Redacció 30/10/2007

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha explicat que aquest DVD té la finalitat d’oferir als nouvinguts, d’entre 5 i 8 anys, una visió general de Catalunya, a través d’una eina atractiva. Capdevila ha assenyalat que els primers moments dels immigrants a ‘casa nostra’ són ‘molt importants’ perquè la primera imatge que s”emporten’ de Catalunya és la que els perdurarà ‘al llarg de la seva estada’.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha destacat el treball fet per la creadora de les Tres Bessones, Roser Capdevila, i el president de Cromosoma, Oriol Ivern, d’haver convertit una ‘magnífica idea’ en un seguit de realitats des del punt de vista cultural, empresarial i pedagògic.

El conseller ha afegit que aquest documental no és simplement per veure’l sinó també per usar-lo. També ha explicat que la integració dels immigrants és una ‘batalla complexa’ en la qual hi ha de ser ‘tothom’ i iniciatives com aquesta, ha recordat, han de permetre ‘construir un procés d’acolliment real’.

En la producció, on per primer cop apareixen les Tres Bessones en tres dimensions, han intervingut 75 professionals que han treballat durant vuit mesos, i on també han col·laborat 18 institucions, entre ajuntaments, entitats, associacions i escoles que han ofert facilitats i espais per poder fer la filmació.

La música que s’interpreta al documental és una rumba catalana, ‘Benvinguts a Catalunya’, composada i interpretada per Pep Lladó.