Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Les Rodalies es reestabliran dissabte i els FGC, a finals de febrer del 2008

El secretari d’estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, i el secretari per a la Mobilitat del Govern, Manel Nadal, han anunciat aquest dimarts en roda de premsa que el servei ferroviari de Renfe a partir de l’estació de Sants cap al sud es restablirà aquest dissabte, i no el dia 30 de novembre, i que el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també en aquesta direcció tornarà a funcionar a finals de febrer del 2008, concretament, la última setmana d’aquest mes. El servei alternatiu de transport amb autobusos es mantindrà com ara fins al dia 5 de desembre i, a partir d’aquesta data, es reduirà progressivament fins a quedar-se amb uns 29 autobusos a partir del dia 15 de desembre. A mitjan desembre es donarà per acabat aquest pla alternatiu i es reprendrà el pla d’actuacions urgents que Renfe va posar en marxa a finals de l’any passat per millorar el servei de rodalies mentre les obres del TGV estan en marxa.

Redacció
Redacció 27/11/2007

Respecte a l’adjudicació de les obres del TGV al centre de Barcelona, que s’havia d’haver produït fa pocs mesos, Morlán no ha donat explicacions sobre perquè no s’ha produït encara, tot i que l’Ajuntament de Barcelona hagi pressionat ja perquè es donin explicacions sobre aquest tema.

De fet, el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Ramón García Bragado, ha explicat que al consistori no se li ha donat des del Ministeri de Foment una ‘resposta acceptable’ de perquè l’adjudicació no s’ha donat ja, perquè es puguin posar en marxa les obres.

Morlán ha dit que ell no està al consell d’administració d’Adif per saber si no ha tingut lloc per motius tècnics, però que, de totes formes, el seu ‘criteri’ és que primer s’ha de resoldre el problema de rodalies i les obres del TGV a Bellvitge, i després es podran abordar ‘altres iniciatives’.