Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les retallades d’ara són fruit de la ‘mala gestió’ anterior, segons Ortega

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha respost a les crítiques fetes ahir per part de l’expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que acusava CiU de voler trobar una sortida a la crisi per la dreta i advertia el Govern que el PSC no els donaria suport si amb les retallades es carregaven l’estat del benestar. Ortega ha dit que precisament la intenció del Govern és mantenir-lo, ha recordat Montilla que les mesures de contenció són fruit de la ‘mala gestió’ del govern tripartit i li ha demanat, per tant, ‘responsabilitat’. Ortega ho ha dit a Lleida, on ha fet la cloenda de la XVII Escola d’Hivern d’Unió de Joves.

Redacció
Redacció 07/03/2011

Ortega ha explicat que el que pretén el Govern és prendre totes aquelles mesures que vagin en la línia de preservar l’estat del benestar. La vicepresidenta del Govern ha recordat que CiU hereta una situació econòmica molt complicada ‘fruit d’una molt mala gestió de l’anterior govern’. És per això que demana un ‘exercici de responsabilitat’ a l’oposició així com que aquesta estigui al costat del Govern per preservar aquestes polítiques del benestar que han estat en risc amb el govern del tripartit. Per Ortega, l’estat del benestar és la prioritat del Govern.

Ortega ha tancat aquest diumenge la XVII Escola d’Hivern d’Unió de Joves. ‘Per mi aquest acte és el fòrum on estan els futurs dirigents del partit, els que han d’agafar les regnes’, ha dit, i els ha volgut transmetre el missatge que ‘compartir i defensar la ideologia d’Unió és la millor manera de defensar Catalunya’.

Pel que fa a la polèmica del vel integral, Ortega ha dit que el Govern comparteix amb els ajuntaments, com el de Lleida, el preservar la dignitat de la dona, que no passa, ha dit, pel burca ni el nicab. ‘Hem trigat molts anys en aconseguir que les dones tinguin el mateix dret que els homes’, ha explicat, ‘i volem que aquells que vinguin al nostre país respectin el que ens ha costat tant d’aconseguir’, ha dit.