Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Les proves radiològiques als alumnes de l’IES Torroella de Montgrí que van visitar Ascó donen negatiu

Les proves radiològiques fetes a 25 alumnes i 2 professors de l’IES Torroella de Montgrí que van visitar la central nuclear d’Ascó I (Ribera d’Ebre) el passat 13 de febrer han donat negatiu. Tot i que inicialment l’institut havia anunciat que passarien per l’escàner 33 alumnes i 4 professors dels 48 que van visitar Ascó, el portaveu de la central nuclear, Eugeni Vives, ha confirmat que finalment només han fet 27 proves. Vives ha recordat que fins ara ja són 1.066 persones les que s’han fet les proves i que els resultats han estat ‘tots negatius’.

Redacció
Redacció 24/04/2008

Segons el portaveu de la central nuclear són unes resultats que ja eren ‘previsibles’ però que les proves s’han fet per ‘prevenció’ davant l’alarma social ‘sobretot mediàtica’ que, segons ell, s’ha creat entorn al cas.

Els alumnes de l’IES Torroella de Montgrí s’han fet les mateixes proves que el passat dimarts van fer els estudiants dels Maristes de Girona. Consisteixen en entrar en la unitat mòbil que l’empresa Tecnatom ha instal·lat a l’aparcament de l’escola gironina on els tècnics anoten dades com el pes i l’alçada. Després, l’alumne entra dins la unitat de mesurament. Durant la prova, el nen està dret i té les mans inserides en una mena de cubs que li compten el nombre de partícules radioactives del cos. ‘No s’ha detectat cap activitat radiològica’, ha concretat Vives que afirma que és ‘la mateixa situació’ que la dels alumnes de Maristes on tots els resultats també van ser negatius.