Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Les plataformes maresmenques contra la N-II s’uneixen i es preparen dos talls en tres setmanes

Les plataformes cíviques El Masnou 21, del Masnou; No N-II, de Vilassar de Mar, i Camí Ral, de Premià de Mar, han creat la Coordinadora de Plataformes del Maresme ‘No N-II’. Aquesta nova entitat serà, a partir d’ara, l’únic interlocutor amb l’Administració i qui dugui a terme les diferents mobilitzacions al territori per reclamar ‘el trasllat immediat de la N-II’ al seu pas pel Maresme i ‘la gratuïtat de l’autopista C-32’. Abans de començar a actuar conjuntament, es duran a terme dos talls de la carretera N-II que ja estaven previstes abans de la unió de les tres plataformes. Seran el dia 20 de gener a Vilassar de Mar i el dia 7 de Febrer a Premià de Mar.

Redacció
Redacció 10/01/2008

Les diferents plataformes, El Masnou 21, del Masnou; No N-II, de Vilassar de Mar, i Camí Ral, de Premià de Mar, que en els darrers anys han sorgit al Maresme per exigir a les administracions competents la conversió de la carretera N-II en una via cívica, traslladant el gran volum de transit que hi passa diàriament a l’actual traçat de l’autopista C-32, que reclamen que sigui gratuïta, s’han unit en una coordinadora.

La nova entitat vol recuperar la façana marítima del Maresme i gaudir d’un eix viari segur ‘que no atempti contra la seguretat de les persones, ni contra el territori’. La unió de les plataformes té lloc tot just creada la plataforma de Vilassar de Mar, que no ha tingut temps de presentar-se en societat, i quan es compleix un any de la mort de l’alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, en un accident a la N-II.

Precisament, aquests dos fets protagonitzen els pròxims talls previstos en aquesta carretera, que ja estaven programats abans que s’anunciés la unió de les tres entitats. El pròxim 20 de gener, la plataforma No N-II de Vilassar de Mar es presentarà en societat amb el primer i últim tall al municipi que organitzin de forma individualitzada.

El 7 de febrer es compleix un any de la mort de l’alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, envestit per un cotxe quan circulava amb la seva moto per la N-II. La plataforma Camí Ral tancarà aquest dia un cicle de talls a la carretera, que s’han repetit des d’aleshores cada dia 7. L’acte servirà d’homenatge a l’exalcalde, que durant el seu mandat ja havia reclamat mesures per acabar amb l’alta sinistralitat de la carretera.