Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Les obres per desdoblar l’Eix Transversal començaran aquesta primavera

El director general de Carreteres del DPTOP, Jordi Follia, ha explicat aquest dilluns a Almacelles (Segrià) que a finals de primavera es començarà l’obra de desdoblament de l’Eix Transversal que uneix els municipis de Lleida amb Girona, passant per Manresa. En aquests moments, ha dit, s’està treballant en l’obra, concretament en fer els desviaments de serveis com ara les línies elèctriques, del gas i el telèfon, i aquest cap de setmana s’ha posat en funcionament un nou enllaç a Joncadella (Bages) per completar la connexió amb Manresa. Pel que fa a la variant de Vilanova de la Barca (Segrià), Follia ha assegurat que aquest any es licitarà ja que actualment s’està acabant d’ultimar el projecte.

Redacció
Redacció 03/03/2009

Els treballs que ha impulsat el Govern permetran convertir en autovia tot l’Eix Transversal i comportaran el desdoblament de prop de 143 quilòmetres de carretera i la construcció d’un nou tram de 2 quilòmetres, en aquesta via que connecta la plana de Lleida, les comarques centrals i Girona.

Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i el trànsit d’una via que registra una mitjana d’entre 8.000 i 17.000 vehicles diaris, amb un percentatge de circulació de vehicles pesants d’entre el 20% i el 30%, segons els trams. Es preveu que les obres concloguin entre el 2010 i el 2011.

Actualment, la C-25, que uneix Cervera i Riudellots de la Selva al llarg de 153 quilòmetres, compta amb tres petits trams desdoblats, com són el comprès entre Cervera i les Oluges i les circumval·lacions de Manresa i Vic. El desdoblament total de la infraestructura potenciarà tant les comunicacions intercomarcals com les de llarg recorregut, fomentarà l’equilibri territorial i afavorirà el desenvolupament econòmic a les comarques de l’interior.

Les obres estan adjudicades per un import de 708,3 milions d’euros –703,5 milions per als trams a desdoblar i de 4,8 milions per a l’adaptació dels trams ja desdoblats. Aquesta actuació es finançarà mitjançant una concessió d’obra pública, que comprèn tant les obres de desdoblament com la gestió de la infraestructura durant 33 anys.