Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Les obres de la línia de MAT podrien començar aquest gener

Després del retard que s´ha produït en el procés d’expropiació, Red Eléctrica podria estar mostrant la seva pressa per construir la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Tot apunta que ara, un cop acabades aquestes festes de Nadal, podria estar tot a punt per començar les obres en alguns dels sis municipis per on passarà el primer tram de la MAT entre Setmenat i Bescanó. Ara l’empresa ja té via lliure per accedir a les finques expropiades, delimitar la zona afectada i començar els treballs.

Redacció 07/01/2008

Ja són tres els mitjans que s’han fet ressò d’aquesta possible notícia. Primer la cadena SER, el Diari de Girona i el digital llibertat.cat. Així doncs, tot apunta que un cop acabades aquestes festes de Nadal podria estar tot a punt per començar les obres en alguns dels sis municipis per on passarà el primer tram de la MAT entre Setmenat i Bescanó.

Malgrat tot, cal recordar que Red Eléctrica de Espanya (REE) va anunciat a finals de setembre que iniciaria de forma “immediata” sobre les obres de construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). En cap moment es va parlar de dates d’execució però sí es va insinuar que si van començar a fer les feines prèvies, a la tardor, a Folgueroles, Tavèrnoles i Sant Martí de Centelles. Justament aquests foren els municipis escollits ja que ‘hi ha poca massa forestal i era l’època adequada’. En aquestes poblacions, la Plataforma No a la Mat d’Osona va tapar els forats.

Davant de tot això sembla ser evident que després del retard que s´ha produït en el procés d’expropiació, Red Eléctrica té pressa per construir la línia de Molt Alta Tensió. Seria aquest el motiu pel qual ha contractat a vàries empreses perquè treballin simultàniament a diferents trams del recorregut entre Sant Hilari i Bescanó. Alguns dels propietaris afectats d’aquestes dues poblacions han rebut durant els últims dies un avís que Red Eléctrica ha ingressar en un compte d´Hisenda els diners de les expropiacions. Aquest era l’últim requisit que quedava pendent després que els propietaris firmessin fa unes setmanes l’acta prèvia d’ocupació. Ara l’empresa ja té via lliure per accedir a les finques expropiades, delimitar la zona afectada i començar els treballs.