Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Les novetats de la temporada que ve de la lliga de futbol de l’Estat espanyol

Maria Luisa Villa, professora d’educació física, i des d’aquesta temporada que comença àrbitra de primera divisió, ja s’entrena amb els seus companys, tots homes. Els àrbitres han estat provant una altra novetat, micròfon i un auricular fets a mida estan blindats de possibles interferències per comunicar als col•legiats entre sí en un partit. Cada aparell costa sis mil euros.

Redacció
Redacció 01/08/2007

directe!cat ja fa un mes que us va explicar que per primera vegada a la lliga de l’Estat espanyol a la qual els equips dels Països catalans hi participen, hi hauria una dona àrbitra. Doncs, María Luisa Villa ha estat molt ben rebuda entre els seus companys, tots homes, en les proves que estan fent a Santander.

La segona novetat és que per la pròxima temporada els àrbitres i els assistents estaran intercomunicats amb un micròfon i un auricular. Juntament amb les proves mèdiques físiques, els col·legiats han estat provant aquests dies a Santander els nous instruments. Cada equip d’aquests val gairebé sis mil euros, estan fets a mida i estan blindats de possibles interferències. En algunes lligues europees i en els partits de la Champions ja fa temporades que s’utilitzen.