Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Les noves promeses del rock català recorden Carles Sabater en un CD especial d’Enderrock

Quan es compleixen deu anys de la mort del cantant de Sau, Carles Sabater, la revista ‘Enderrock‘ ha reunit quinze bandes incipients de rock català per fer-les cantar temes de l’històric grup. Les seves cançons formen part de ‘la nostra memòria col·lectiva’ i el grup forma part ‘del patrimoni històric del país’, ha explicat aquesta tarda Lluís Gendrau, el director musical de la revista. Quatre bandes han fet ‘un petit tast’ del CD que regala ‘Enderrock’ aquest mes. La cantant Bikimel ha emocionat amb la seva interpretació d”Envíem un àngel’ i Miquel Abras ha tancat l’acte versionant ‘Només ho faig per tu’.

Redacció
Redacció 11/02/2009

El director editorial de la revista ‘Enderrock’, impulsor d’un CD que reuniex 15 joves bandes de rock català reinterpretant quinze dels temes més famosos del llegendari duet, ha definit Sau com ‘una de les bandes més importants dels anys noranta pels seus discos i per unes cançons que s’han quedat a la memòria de tots’. És un grup que ‘forma part de la memòria col·lectiva’, ha assegurat Gendrau.

Tothom és capaç de cantar el ‘Boig per tu’ o ‘El tren de mitjanit’, ha argumentat Gendrau quan ha dit que molts dels seus temes són ‘autèntic patrimoni musical del país’. Les revistes de qualsevol país ‘normal’ fan amb els seus grups el que ‘Enderrock ha fet ara per un grup com Sau’.

Les quinze cançons han estat reversionades per l’estil de cada banda. Especialment encertada ha estat la relectura de Bikimel d’un dels temes més que va arribar de Carles Sabater ‘Envíem un àngel’, que després de la seva desaparició va cobrar un nou, i tràgic i esperançador alhora, sentit.