Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Les minories ètniques i les nacions sense estat al Fòrum Social Mundial

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) ha dinamitzat al Fòrum Social Mundial 2009, celebrat a l’Amazones, un programa de debats i taules rodones sobre el dret a l’autodeterminació de les nacions sense Estat i la seva articulació dincs del procés del Fòrum. Aquestes activitats s’han dut a terme en el marc de l’Espai pels Drets Col·lectius dels Pobles.

Redacció
Redacció 01/02/2009

L’Espai pels Drets Col·lectius dels Pobles, que compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, és una activitat sense precedents a la història del Fòrum Social Mundial, per partida doble. Primer, perquè per primera vegada un eix de treball i un espai temàtic es dediquen a l’autodeterminació (objectiu n. 7 segons el Consell Internacional del Fòrum), i segon perquè és el primer cop que se n’ocupa una entitat catalana. Aquest espai és el cinquè conjunt de carpes més gran, d’un total de disset a tot el Fòrum.

Prop d’un centenar de persones van assistir a l’acte d’inauguració d’aquest espai amb la taula rodona ‘El dret dels pobles a l’autodeterminació a l’era de la globalització’ que ha comptat amb la participació d’Aureli Argemí, president del CIEMEN (Catalunya), Xosé Manuel Beiras, President de la Fundació Galiza Sempre (Galícia), Eyyup Doru, president de Kurdish Network (Kurdistan), S.V. Kirubaharan, del Centre Tàmil pels Drets Humans (Tàmil Eelam), Claudio Carihuentro, de Wallmapuwen (País Maputxe) i David Minoves, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (Catalunya). L’acte va servir per emmarcar les línies generals del programa desenvolupat durant tres dies a les dues carpes que conformen aquest espai temàtic, el més gran del Fòrum després dels espais finançats per l’Estat de Pará.