Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Les mentides de Montilla

En l’entrevista que va realitzar dilluns la directora de TV3, Mònica Terribas, al president de la Generalitat, José Montilla, per tal que expliqués als catalans l’acord de finançament, el president […]

Redacció
Redacció 23/07/2009

En l’entrevista que va realitzar dilluns la directora de TV3, Mònica Terribas, al president de la Generalitat, José Montilla, per tal que expliqués als catalans l’acord de finançament, el president va veure’s contra les cordes diverses vegades per l’habitual agressivitat de la periodista, fins el punt que, a l’intentar defensar-se de Terribas, Montilla va mentir flagrantment a tots els catalans.

La màgica xifra dels 3.800 MEUR addicionals va provocar que José Montilla mentís amb prepotència. Aquests 3.800 MEUR van ser proposats per primer cop per la Cambra de Comerç, i els principals partits l’han fet seva per aprofitar l’aura de rigor que tenen les xifres d’una de les institucions més prestigioses del país. Al debat, Montilla va assegurar amb xuleria que la xifra dels 3.800 MEUR de la Cambra eren pel quart any, contradient a Terribas, que recordava perfectament que la Cambra xifrava els 3.800 MEUR pel primer any d’aplicació. Així va anar la conversa a l’entrevista (podeu veure-ho al vídeo, cap al minut 7).

Montilla: En el primer any ja és compleix l’Estatut, i en el segon, i en el tercer, el que passa és que hi ha un quart any, però això a l’Estatut no hi diu res que hi pugui haver un quart any en el que hi ha un 30% més.
Terribas: Si però la xifra que s’aconsegueix i que va marcar la Cambra la marcava pel primer any, no pel quart.
Montilla: No no, pel primer any de cap de les maneres, repassi vostè les declaracions que va fer la Cambra, en absolut parlava del primer any, parlava del final del període.

Al fer una mica de recerca a les hemeroteques i ‘repassant les declaracions que va fer la Cambra’, tal com recomanava Montilla a Terribas, hem detectat la que Montilla va mentir amb fatxenderia, ja que com defensava Terribas, el president de la Cambra de Comerç,  Miquel Valls, va parlar específicament de “3.800 MEUR amb efecte a partir de l’1 de gener de 2009”. Sigui cosa dels nervis -massa mesos sense enfrontar-se a la Terribas- o sigui voluntàriament, Montilla va mentir a tots els catalans i el pitjor de tot, va arribar a acusar la directora de TV3 de mentidera quan l’únic que deia falsedats era ell.

Relacionats