Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Les llistes amb falangistes, exmilitants de PxC i jubilats enganyats, passen factura a Rivera

Malgrat que el secretari d'organització de Ciudadanos, Fran Hervías, assegura que al seu partit “no hi ha espai per als extremismes”  i que els importa més “la coherència amb els seus valors democràtics i d'igualtat que el nombre de regidors”, el cert és que el partit de Rivera ha hagut de retirar candidatures i reclamar la dimissió de candidats amb passats falangistes o vinculats a la ultra PxC, i fis i tot ha fet llistes amb jubilats sense el seu consentiment. Ara PxC repta  a Rivera a retirar totes les llistes amb exmilitants o candidats de la formació ultra. 

Redacció
Redacció 19/05/2015

PxC a les llistes de Ciudadanos 

El partti de Rivera va retirar la candidatura de Barberà del Vallès després de saber-se que el seu cap de llista, Fran Delgado, havia concorregut com a número 3 de Plataforma per Catalunya en les eleccions municipals del 2011. La retirada arriba després de diferents informacions que vinculen candidats de la formació amb l’extrema dreta. Aquest  dimecres el secretari general de Plataforma per Catalunya (PxC), Robert Hernando, ha reptat  al líder de Ciutadans a retirar totes les llistes del seu partit en què es pugui demostrar que hi ha exmilitants o excandidats de PxC. Hernando creu que si Rivera “és coherent” amb el que ha fet a Barberà del Vallès, també hauria de retirar les llistes de l'Hospitalet de Llobregat -la número 10 i el número 6 de la llista són exmilitants de PxC- i Vilassar de Mar -el número 13 de la llista havia estat candidat de PxC a Pineda de Mar el 2011-.

La formació d’Albert Rivera regenera la política democràtica amb candidats franquistes

El darrer cas, Agustín Pérez, candidat a la llista de Ciudadanos de Gijón, que s’ha vist forçat a dimitir degut a la motxilla que arrossega. A banda d’aquest cas, hi ha el del número 12 de la llista de Múrcia, Javier Chacón, i el número 2 a Totana (també a la comunitat de Múrcia), Juan Carlos Carrillo, han passat tots dos per Falange Española. Cap d’aquests dos hauria renunciat.

A tot això, se li han de sumar els problemes i les denúncies territorials de manipulació de primàries que han desembocat en un corrent crític intern; i tot això sense haver arribat a tocar poder encara.

Jubilats enganyats

El passat diumenge Ciudadanos va haver de retirar la candidatura formada per jubilats que no sabien que eren candidats a Miranda d’Ebro (Burgos), després de saber-se que diversos integrants de la llista no havien donat el seu consentiment per participar a la llista, segons informa Eldiario.es.

Purga a Getafe

El passat mes d’abril va haver-hi una purga a Getafe d’exmembres de Falange i España 2000 que van obligar a Albert Rivera a sortir al pas per dir que estan intentant garbellar les llistes.

El partit que menys llistes ha fet cara les municipals a Catalunya encara té problemes amb algunes d’elles.

Ciudadanos és un partit mediàtic sense una base territorial sòlida i que ha crescut amb molt poc temps des de la indefinició ideològica, per això és molt difícil controlar un partit d’aquestes característiques, per això no seria res estrany que després de les municipals sortissin a la llum altres cassos que arrosseguen motxilles fosques.