Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Les llàgrimes de la manifestació

|

- Publicitat -

El passat 7 de març a Brussel·les també hi hagueren llàgrimes. Potser les més emotives de tot el dia. Més o menys després d’uns 40 minuts després d’iniciar el pas, en un dels balcons una senyora gran, segurament rondant els 80 anys d’edat, va obrir la seva finestrada i va treure el cap.

Després d’uns moments de tenir la mirada perduda entre les banderes, les senyeres i les estelades, va començar a senyalar-nos amb el dit. La gent es girà cap a ella i començà a aplaudir. La bona dona, amb una gesticulació precària, va començar a senyalar-se a ella mateixa i després a nosaltres. Ens estava dient que ella també formava part de la marxa, que se sentia una catalana més. Després de reiterar-se amb els gestos i de veure com tots els allà presents l’aplaudien amb il·lusió, la velleta, mentre amb una mà s’agafava ben fort a la barana,amb l’altre va treure un mocador.

Publicitat

Amb rapidesa, com amb un xic de vergonya, començà a eixugar-se les llàgrimes que notà que li queien galta avall. Amb més esforços que abans, la bona dona ens seguí senyalant i saludant. Les llàgrimes no eren de tristor, sinó d’alegria.

Entre els assistents començaren les hipòtesis: alguns interpretaven que ‘deuria ser d’ascendència catalana’ i altres que per l’edat podria ser perfectament una ‘exiliada de la guerra civil’.

Fos com fos, les llàgrimes ens commogueren a tots.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut