Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Les jugadores de clubs catalans triomfen en les competicions internacionals de softbol

Un bon nombre de jugadores de diferents clubs catalans de softbol han triomfat en les competicions internacionals, celebrades aquest cap de setmana. Aquest esport semblant al beisbol ha donat títols a dues jugadores catalanes, Jessica Iborra, escollida la millor batedora del torneig i Bàrbara Encinas que ha estat elegida la jugadora més valuosa.

Redacció 25/07/2007

Un bon nombre de jugadores de diferents clubs catalans de softbol han triomfat en les competicions internacionals, celebrades aquest cap de setmana. Per sobre de totes elles han destacat la jugadora del Club Softbol Viladecans (Baix Llobregat), Jessica Iborra, i la del FC Barcelona, Bàrbara Encinas. Iborra ha disputat el Campionat d’Europa sènior, que s’ha dut a terme a Zagreb (Croàcia), amb la selecció espanyola i ha estat escollida la millor batedora del torneig. Mentre que Encinas, que també ha jugat la competició continental però en categoria cadet i a Pilsen (República Txeca), ha estat elegida la jugadora més valuosa (MVP).

A part d’aquestes dues jugadores, també han brillat, en la categoria sènior, les companyes de club de Jessica Iborra, Maria Teresa San Juan, Patricia Àlvarez i Sara Muñoz. A més de les de l’Hèrcules L’Hospitalet (Barcelonès), Beatriz Parejo i Cristina Agustí.

Pel que fa a les cadets, el bloc ha comptat amb vuit jugadores del Projecte Softbol Gavanenc (Baix Llobregat), Georgina Lagares, Laura Espinar, Naïma Usach, Nicole Manresa, Ona Mateu, Raquel Moncho, Sara Gómez i Yolanda Zurriaga.

Les sènior s’han proclamat campiones d’Europa amb el combinat espanyol, a part la selecció ha aconseguit el nivell ‘A’ per al pròxim europeu sènior. Per la seva part, les cadets s’han classificat cinquenes.

El softbol

El softbol és descendent directe del beisbol les diferències són la grandària de la bola, la forma del bat, la grandària del camp i petites parts del reglament. Respecte al beisbol el softbol resulta un esport més trepidant, amb menys pauses i més ràpid de jugar. L’organisme rector d’aquest esport és la Federació Internacional de Softbol, la qual celebra un campionat mundial cada quatre anys en diverses categories. En Espanya l’encarregada d’aquestes tasques és la Real Federació Espanyola de Beisbol i Softbol. En Mèxic s’encarrega la Federación Mexicana de Softbol.