Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Les joventuts gironines d’Unió destaquen la valentia de Pujol i qualifiquen les seves paraules de ‘moment històric’

Les joventuts d’Unió Democràtica de Catalunya de les Comarques Gironines han agraït aquest dimecres les paraules de Jordi Pujol en referència a la sortida independentista de Catalunya. En una carta enviada al president convergent, la Unió de Joves destaca la valentia mostrada per l’expresident de la Generalitat alhora que considera que les seves paraules són de ‘cabdal transcendència’ en el procés d’alliberament nacional de Catalunya i de ‘moment històric’ pel país. En aquest sentit, l’organització es congratula que Pujol hagi assumit els principis d’Unió plantejats en la ponència fundacional de la formació, feta l’any 1933,  que portava per nom ‘Doctrina Nacionalista’ i on es defensava que, en cas que Espanya no compartís la solució ‘confederalista’, l’única sortida compatible amb la dignitat de Catalunya seria ‘la separació total i absoluta’.

Redacció
Redacció 26/01/2011

Les paraules de Jordi Pujol apuntant a la independència com a única sortida de Catalunya han estat molt ben acollides per les joventuts d’Unió de les comarques gironines, que han agraït l’editorial publicat aquest dimarts al portal web del Centre d’Estudis Jordi Pujol. Així, les tesis defensades per l’expresident de la Generalitat són compartides per l’organització juvenil d’UDC, que les consideren de cabdal importància així com també ‘de moment històric’

En el comunicat, Unió de Joves recorda que les declaracions de Pujol s’inscriuen en les idees fundacionals de la formació, que en el 1933 va presentar la ponència ‘Doctrina Nacionalista’ de la mà de Miquel Coll i Alentorn, Pau Romeva i Josep Maria Font i Cabot on s’argumentava la ‘separació total amb Espanya’ si no s’arribava a cap acord en el model confederal. Les joventuts creuen també que amb el nou posicionament de Pujol, s’’obre un nou panorama i s’amplia l’espectre de partidaris d’aquest procés de maduració nacional que permetrà al país reflexionar sobre la viabilitat de l’estat propi’.