Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Les JERC inicien una campanya pel respecte als Drets Humans a Colòmbia

Les JERC inicien una campanya per reclamar el respecte als Drets Humans i les Llibertats Democràtiques a Colòmbia arran de la mort, aquest dilluns, d’un estudiant víctima de la persecució política. Així, les JERC volen posar de manifest les ‘continues i greus violacions dels drets humans que es duen a terme de la mà del Govern d’Uribe’. Proposen enviar correus electrònics al president colombià, Álvaro Uribe, exigint l’actuació responsable del seu Govern per garantir l’exercici del dret a l’organització i a l’activitat política a les universitats, que es garanteixi una investigació eficaç i es sancioni els responsables de l’assassinat de l’estudiant, i que es respecti les entitats i formacions que s’oposen a les polítiques del Govern.

Redacció
Redacció 14/03/2009

En la carta, s’adrecen a Uribe afirmant: ‘Des dels Països Catalans veiem amb una greu preocupació la falta de Drets Humans que s’està vivint a dia d’avui a Colòmbia, i fins i tot ens preocupa encara més la poca actuació que realitza el Govern de Colòmbia per invertir aquesta situació de conflicte que està condemnant a gran part del poble colombià a perdre els seus drets com a ciutadans i ciutadanes que estan recollits a la Carta Internacional de Drets Humans’.

Així, les JERC s’afegeixen a la denuncia massiva que està realitzant la Associación Colombiana de Estudiantes Universitarios juntament amb la Organización Continental Latinoamericana i Caribeña de Estudiantes i animem a enviar el document de denuncia als diferents membres del Govern colombià.

El passat divendres, membres de les JERC ja van participar a la concentració que es va celebrar a la Plaça de la Catedral de Barcelona sota el lema: ‘Units per recuperar la memòria, per una Colòmbia sense oblit: contra les execucions extrajudicials i pels acords humanitaris a Colòmbia’ per denunciar continues i greus violacions dels drets humans que es duen a terme de la mà del Govern d’Uribe.