Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les JERC exigeixen al Ministeri de Ciència i Innovació equiparar l’Enginyeria Informàtica a la resta d’enginyeries

Les JERC, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, han manifestat el seu suport al reconeixement de l’Enginyeria Informàtica que ahir van reclamar milers d’estudiants i professionals de la informàtica en manifestacions convocades arreu dels Països Catalans. Pel diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, ‘cal exigir al Ministeri de Ciència i Innovació que equipari l’Enginyeria Informàtica a la resta d’enginyeries en l’adaptació a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior’.

Redacció
Redacció 20/11/2008

Per Aragonès, ‘és paradoxal que el Govern espanyol rebutgi l’equiparació a la resta d’enginyeries quan hi ha un dèficit d’informàtics al mercat’, alhora que ha reclamat ‘un reconeixement com a professió de qualitat, fonamental per adaptar la nostra economia a l’era del coneixement’. Només al Principat de Catalunya es calcula que hi ha un dèficit de 12.500 enginyers, bona part dels quals són enginyers en informàtica.

Finalment, el diputat del jovent independentista s’ha mostrat satisfet del programa ENGINYCAT de la Generalitat de Catalunya, impulsat per la Secretaria de Joventut, que pretén augmentar el nombre de vocacions professionals en enginyeria. Igualment, s’ha mostrat convençut que ‘l’impuls del govern català per al reconeixement de les enginyeries es traslladarà en una pressió al Ministeri d’Educació i Ciència perquè les reguli adequadament’.