Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Les JERC despleguen una senyera gegant per denunciar la incompetència de l’Estat en la gestió de les nostres infraestructures

Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) van desplegar una pancarta i una bandera independentista de cinc metres per vuit ahir al matí a l’estació de Sants. L’acte reivindicatiu denunciava la ‘incompetència’ del Govern espanyol en la gestió de les infraestructures a Catalunya i en la manca d’inversions. Emmarcada en la campanya ‘Prou incompetència espanyola, alternativa independència’, les JERC han fet actes  a l’aeroport de Barcelona, l’estació del TGV a Tarragona i a València Xàtiva i Gandia. El responsable de la campanya i secretari d’Imatge i Comunicació de les JERC, Daniel Casanovas, ha assenyalat que la campanya ‘vol demostrar a la ciutadania que Espanya ens ha deixat de banda durant molts anys’ i ha titllat el secretari de l’estat d’Infraestructures de ‘míster Marshall’ que va repartint ‘molles de pa’. Per la seva part, el portaveu de les JERC a Barcelona, Gerard Coca, afirma que ‘l’única manera perquè Barcelona sigui una ciutat de primera línea europea’ és la ‘independència de Catalunya vers l’estat espanyol’.

Redacció
Redacció 11/09/2007

L’acte reivindicatiu va començar a tres quarts de dotze del migdia, en un lloc elevat just darrere de l’estació de Sants de Barcelona i va durar uns quinze minuts. Els suficients per desplegar una bandera independentista de cinc metres d’amplada per vuit de llargada i una pancarta en què es podia llegir el lema de la campanya endegada per les JERC ‘Prou incompetència espanyola, alternativa independència’.

Un cop finalitzada l’acció, el responsable de comunicació del grup, Daniel Casanovas va titllar d”indignant’ el que considera un ‘fracàs’ de la gestió del govern espanyol en infraestructures com l’aeroport de Barcelona, Renfe o les autopistes. ‘La reforma de l’Estatut no ha solucionat els problemes dels catalans’, va dir. A més, va afegir que les constants incidències demostren que ‘els successius governs de Madrid no han invertit prou a Catalunya’.

Així mateix, va recordar que els catalans ‘també paguem impostos’ i va denunciar que s’estigui seguint ‘venent fum’ en qüestions com la creació del Centre de Coordinació d’Operacions Ferroviàries Barcelona (CECOF BCN’07), que encapçala el secretari d’infraestructures, Victor Morlán.

Per la seva part Gerard Coca, portaveu JERC Barcelona, va declarar que ‘considerem que la manca d’inversió és una eina que l’estat espanyol utilitza per ofegar Barcelona’. El motiu és, segons Coca, ‘perquè no pugui prosperar mai com una de les primeres ciutats europees’ i quedi ‘reduïda a una sucursal de Madrid’.

Els problemes a l’aeroport del Prat, el servei de rodalies de Renfe i la manca de vies ràpides per autopistes gratuïtes com les que hi ha a Madrid són alguns dels aspectes que també van esmentar. Coca va assegurar que ‘des de Barcelona també hem de dir prou a l’estat espanyol’ perquè és un dels principals ‘culpables’ que Barcelona ‘no estigui situada on hauria d’estar’. ‘Creiem que l’única manera perquè Barcelona sigui una ciutat de primera línea europea és la independència de l’estat espanyol i com més aviat millor’, va concloure.