Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Les JERC carreguen contra el conseller Maragall per haver dinamitat el consens amb la comunitat educativa

|

- Publicitat -

Les JERC denuncien que ”’actual redactat permet als consells escolars definir i elaborar el seu projecte educatiu i currículum estudiantil d’acord amb uns paràmetres fixats per la conselleria. Malgrat això, existeix la possibilitat que, mitjançant l’elaboració d’aquests projectes de centre per part dels consells escolars, la religió passi a ser una assignatura més de l’escola pública. Un fet que el jovent independentista observa amb greu preocupació i alarmisme’.

Des de la branca juvenil d’Esquerra creuen que ‘l’educació és una eina de gran importància. El sistema educatiu, és la base sobre la qual un país edifica el seu futur. Un país sense un bon sistema educatiu està condemnat a la seva desaparició. Les dades del sistema educatiu a Catalunya no són positives. Per això ara més que mai és necessària la valentia, decisió i treball per poder fer possible un nou model educatiu i així, invertir aquesta tendència negativa i tornar a situar, novament, l’escola pública al centre del debat per tal que torni a ser sinònim de qualitat’.

Publicitat

En referència a la participació dels alumnes, afirmen que els consells escolars no garanteixen la representativitat de l’alumnat en els consells escolars ja que l’actual redactat obvia els sindicats i associacions estudiantils. ‘Sembla que la Conselleria tingui por que els alumnes participin, quan és l’alumnat l’autèntic destinatari de la LEC’, conclouen.

Finalment, el jovent independentista és conscient que la LEC sense un finançament adequat a les necessitats de la comunitat educativa catalana esdevindrà una llei incòmoda i de difícil aplicació. Així, l’actual projecte de la LEC no es correspon amb totes les potencialitats que podria tenir. És per això que observen ‘amb preocupació’ el possible resultat final de la LEC durant el seu tràmit parlamentari.

De tota manera, les JERC, valoren positivament la iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya d’elaborar la primera Llei d’educació de Catalunya (LEC). ‘Una llei de país, indispensable per donar forma i contingut al Pacte Nacional per l’Educació a la vegada que serveix per potenciar el model d’integració lingüístic del sistema educatiu català’, sentencien.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut