Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Les illes incorporen la Xarxa 060 que permetrà als ciutadans estalviar tràmits per realitzar gestions

A les Balears s’incorporarà la Xarxa 060, un model d’atenció integrada al ciutadà que permetrà als ciutadans realitzar gestions i rebre informació de qualsevol de les Administracions a través d’oficines, el telèfon i internet, el qual reduirà ‘de manera notable’ els tràmits i desplaçaments a l’hora de realitzar les gestions a les institucions públiques. L’adhesió de l’arxipèlag es va realitzar mitjançant la signatura d’un conveni entre la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, i el president del Govern, Francesc Antich, que han subscrit l’acord, com el primer pas d’incorporació de les Balears a la Xarxa 060.

Redacció
Redacció 19/12/2007

Segons va explicar Antich, la Xarxa 060 permetrà fer ‘més fàcil’ la vida als ciutadans, els quals se’ls oferiran múltiples canals per a resoldre els tràmits administratius, al mateix temps que va assenyalar que a partir de l’any 2010, quan entri en vigor la Llei per a l’Accés dels Ciutadans als Serveis Públics, totes els administracions estaran obligades a possibilitar l’accés i tramitació dels serveis de forma electrònica.

Per la seva banda, Salgado va assenyalar que el conveni preveu la possibilitat que s’hi sumin els Ajuntaments i Consells dels illes, recalcant que fins ara, han estat 32 els Consistoris que han mostrat el seu interès per sumar-se a aquesta iniciativa. ‘És canalitzaran les iniciatives a través del 060, el qual estalviarà tràmits als ciutadans’ va manifestar.

Segons Salgado, la Xarxa 060 està composta per oficines d’atenció presencial i un portal d’internet, mitjançant els quals el ciutadà pot accedir als serveis públics de qualsevol de les administracions.

El telèfon 060 ofereix informació dels serveis de l’Administració General de l’Estat i connecta els telèfons d’atenció al ciutadà d’altres administracions, unificant més de 500 noms distints d’atenció al públic, el qual, segons Salgado, ‘millora la situació anterior’.