Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

‘Les històries que les paraules amaguen’

Títol: ‘Les històries que les paraules amaguen‘ Autor: Xavier Duran Editorial: Mina Col·lecció: Focus, 19 Pàgines: 200 Any d’edició: 2007 RESSENYA Què s’amaga darrere l’origen de les paraules? Sabies que […]

Redacció 06/11/2007

Títol: ‘Les històries que les paraules amaguen
Autor: Xavier Duran
Editorial: Mina
Col·lecció: Focus, 19
Pàgines: 200
Any d’edició: 2007

RESSENYA

Què s’amaga darrere l’origen de les paraules? Sabies que ‘àtom’ vol dir indivisible, que ‘assassí’ ve de consumidor d’haixix, que Groenlàndia vol dir terra verda i que ‘salari’ ve de sal ? El lector trobarà en aquest llibre informacions i curiositats sobre l’origen de les paraules, el procés que han experimentat seixanta mots des de l’inici del seu ús fins avui. Algunes d’aquestes paraules actuals reflecteixen d’una manera transparent el seu origen, però moltes d’altres diuen el contrari del que, com a usuaris, podríem imaginar. Les històries que les paraules amaguen és una barreja d’etimologia, ciència i història, i inclou tant mots existents en la nostra llengua des de fa segles com paraules d’aparició recent, com ara Google o píxel. Les persones curioses, els aficionats a la llengua i els «caçadors de paraules» trobaran, en aquesta obra, el perquè de moltes paraules.

Xavier Duran (Barcelona, 1959) és llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és director del programa El Medi Ambient, de TV3. És autor, entre altres obres, de: La química de cada dia (Pòrtic, 1999), Connexions ambientals (Editorial Empúries, 2000) i L’artista en el laboratori. Pinzellades sobre art i ciència (finalista del Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»).

Compra’l a Llibres.cat