Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

les federacions esportives catalanes tindran un finançament “històric”

La Generalitat de Catalunya ha signat, aquest dimecres al Palau de Pedralbes de Barcelona, la xifra més alta de la història del finançament de les federacions esportives catalanes. Un total de 62 milions d’euros estaran repartits entre 69 federacions i unions federatives. L’acord es durà a terme durant els pròxims quatre anys i ha estat qualificat d”històric’, tant pel vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, com per la secretària general de l’Esport, Anna Pruna. Els objectius de l’entesa són estabilitzar el finançament d’aquests òrgans, atorgar capacitat per executar els plans d’actuació i competència per poder construir, adquirir i millorar les seves metes. També es busca agilitzar els tràmits administratius, que es ‘minimitzen un 70% per ambdues parts’, ha subratllat la secretària.

Redacció
Redacció 13/12/2007

A part, el consens aposta per reforçar el paper de les federacions com a eina social d’integració i en la promoció de l’esport de base, potenciar l’esport femení, l’organització d’esdeveniments esportius internacionals i el reconeixement internacional.

Tot i així, Pruna ha advertit que ‘no només s’han de basar en una subvenció’. No obstant això, Carod-Rovira ha puntualitzat que l’executiu ‘no demanarà res a canvi’ i ha seguit, ‘que continuïn fent el que han fet fins ara’. El vicepresident ha tancat el seu parlament expressant que ‘avui fem un gest de confiança mútua’.

La signatura del contracte, que és complementària a la tecnificació de centres i instal·lacions esportives que també duu a terme la Secretaria, ha comptat, a més de les personalitats ja citades, amb el secretari de la Vicepresidència, Rafel Niubó, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, i amb tots els presidents de les federacions esportives catalanes.