Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Les excel·lents relacions de Fernández Díaz amb l’islamisme radical

La guerra bruta del ministre de l’interior contra el procés, ara vinculant gihaidisme i independentisme, se li gira en contra. El director de la fundació Nous Catalans, Àngel Colom, acusava el ministre a 8aldia de promoure un integrista per presidir la Comissió Islàmica d’Espanya CIE. Es tracta de Mounir Benjelloun que té un historial que el vincula al moviment Justicia i Caritat prohibit al Marroc per radical i salafista. Però malgrat això,  Benjelloun té mèrits prou atractius pel ministre de la seguretat d’Espanya com ser ferm opositor del règim alauita, contrari a reclamar Ceuta i Melilla, perseguir la unificació de la comunitat islàmica d’Espanya, i quan convé, disparar contra Mas.

Redacció
Redacció 10/04/2015

Antecedents de “l’home” del ministre

El màxim representant del CIE que s’atribueix la representació del col·lectiu de musulmans de l’estat espanyol, ja va tenir problemes quan va sol·licitar la nacionalitat espanyola perquè el Ministeri de Justícia va emetre un informe negant-li la nacionalitat amb l’argument que aquest estava  vinculat a moviments que desenvolupaven “activitats irregulars o radicalitzades” a Espanya que suposen “un risc de radicalització de la comunitat musulmana”. Amb tot, el 2010 l’estat va concedir la nacionalitat a l’ara  líder de la CIE, que ha negat reiteradament vincles amb Justícia i  Caritat.

Clars vincles amb els radicals

Però el cert és que a desembre de 2013, Benjelloun va escriure una carta de condol per la mort del fundador i  màxim dirigent de Justícia i Caritat, Abdesalam Yassin, en la que expressava el dol per la mort del líder que qualificava “d’estimat absent” i pregava a l’altíssim perquè inspirés a tots paciència i consol. El missatge va ser publicat a la pàgina web del líder de Justícia i  Caritat a Espanya. Segons algunes publicacions, l’home del ministre d’Interior va viatjar al Marroc amb altres dirigent de la CIE, per participar al funeral massiu del líder radical Abdesalam Yassin.

El control del musulmans de l’estat espanyol en mans de radicals opositors del règim alauita

El ministre no dubta en deixar el control dels musulmans de l’estat espanyol a mans d’un personatge proper a un moviment integrista como Justícia i Caritat que, malgrat no fa crides explícites a la gihad,  serveix, segons alguns experts, de  brou de cultiu de l’islamisme radical, a més de predicar la no integració dels musulmans a la societat occidental. També s’apunta que l’objectiu del moviment radical a Espanya és reclutar simpatitzants i acumular recursos econòmics par tal d’organitzar, des de l’exterior, una oposició contra Mohammed VI i impulsar una revolta pacífica al Marroc per instaurar-hi un règim clarament islàmic.
 
Estructurar “un Islam espanyol”

El setembre de 2014 la CIE va atacar el president Mas per, segons ells, cedir la tutela de l’islam a Catalunya al Marroc, en referència al Pla Marroc 2014-2017 de la Generalitat. “Vulgui o no Catalunya, la tutela i ensenyança de l’islam ens pertany únicament a nosaltres” va a firmar llavors  Benjelloun, que defensa un islam espanyol que acati la Constitució i assegura vetllar per la sobirania del musulmans espanyols.