Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Les estructures d’estat, en marxa

El govern de Catalunya té la intenció d’aprofitar els últims mesos de la legislatura per avançar en la construcció d’estructures d’estat, segons ha explicat aquest migdia el conseller de la presidència, Francesc Homs. De fet, unes 150 mesures ja estan en procés d’execució i una vintena d’experts, tant interns com externs, hi treballen per tirar-les endavant. El portaveu de l’executiu ha dit que els dotze departaments de la Generalitat hi estan treballant, és a dir totes les conselleries. 

Redacció
Redacció 17/03/2015

Homs ha dit que no s’han decidit encara les tasques del jutge Vidal al costat de Carles Viver i Pi-Sunyer, i tampoc no ha concretat quina serà la tasca específica dels experts d’Esquerra: “Posarem en valor totes les aportacions sense distincions, ja que totes són valuoses i necessàries”. Entre les 156 mesures que es van filtrar fa unes setmanes, l’executiu preveu dissenyar l’Agència Tributària de Catalunya, la creació d’un banc central català, la creació d’una sindicatura electoral, la creació d’una unitat específica d’informació antiterrorista als Mossos d’Esquadra o la reacció d’una Constitució provisional.

No hi haurà govern CiU-ERC

La roda de premsa després del consell executiu també ha confirmat que els convergents no tenen cap intenció d’integrar Esquerra al govern, tal com els republicans han demanat reiteradament els últims mesos. “El moment per entrar-hi és l’inici de la legislatura, quan es té temps per davant, és una mica sorprenent perquè nosaltres els hi vam oferir al principi i ells no van voler”, ha argumentat Homs.