Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Les estacions d’esquí es preparen per una de les temporades més llargues de la història

Tot fa preveure que la d’aquest hivern serà una gran temporada pels esquiadors. A Ponent, les onze estacions d’esquí del Pirineu lleidetà esperen rebre aquesta temporada 1,3 milions d’esquiadors, una xifra que se situaria en la mitjana dels darrers anys quan han passat per les estacions de Lleida entre 1 i 1,5 milions d’esquiadors. Amb les primerenques nevades, la temporada es presenta com la més llarga de la historia amb 170 dies d’esquí.

Redacció
Redacció 26/11/2008

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat que les comarques de Lleida són les que ofereixen una major oferta de neu de l’estat espanyol ja que compten amb la major superfície esquiable i també són les que disposen de més instal·lacions per la pràctica de l’esport blanc. Enguany, les onze estacions d’esquí de fons i alpí del Pirineu de Lleida oferiran unes 4.000 hectàrees esquiables, 113.000 passatgers/hora, 160 quilòmetres d’innivació artificial, 1.224 canons de neu i unes 30.000 places d’allotjament. A més, es calcula que la temporada d’esquí a les comaqrues lleidatanes genera al voltant d’uns 5.000 llocs de treball.

Amb les intenses nevades de les darrers setmanes, totes les estacions lleidatanes esperen poder tenir les portes obertes pel Pont de la Puríssima tot i que algunes com és el cas de Baqueira Beret ja van obrir les seves portes el passat cap de setmana. Els responsables de les estacions auguren una ‘bona’ temporada d’esquí per les abundants nevades que hi ha hagut.

Algunes novetats que han presentat les estacions lleidatanes són el forfet de temporada que ofereix el complex Gran Pallars que permetrà esquiar a les estacions d’Espot Esquí i Port-Ainé a més de Tavascan i a la resta d’estacions d’esquí nòrdic. També destaca l’obertura, per primer cop a l’hivern del Balneari de Caldes de Boí o la primera setmana d’esquí gai que es farà a la Val d’Aran.

170 dies d’esquí

La nova temporada es preveu més llarga que les anteriors, amb una durada mitjana d’entre 140 i 150 dies d’esquí. Enguany, se’n preveuen 170 gràcies a les nevades abundants dels mesos d’octubre i novembre que han permès que Baqueira Beret ja hagi obert portes i al fet que l’estació de Boí Taüll Resort allargui la seva obertura fins el 10 de maig amb la inclusió de la temporada d’Esquí Primavera. Totes les estacions confien en poder estar obertes per la Puríssima tot i que algunes obriran abans, com ara Port del Comte que ho farà el 29 de novembre i Gran Pallars, el dia 3 de desembre.