Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Les estacions d’esquí d’Andorra tindran aquesta temporada un total de 118 quilòmetres garantits amb neu artificial

A quinze dies per començar la temporada d’hivern, les estacions d’esquí d’Andorra ja han començat la producció de neu artificial gràcies a les baixes temperatures, amb una xarxa de canons de neu que aquest any arriba a cobrir un total de 118 quilòmetres de pistes, és a dir, un 42% del domini esquiable de què disposen Grandvalira i Vallnord. Així ho han assegurat els responsables de Ski Andorra aquest dijous durant la presentació de la nova temporada, que destaca per l’increment de les inversions arribant a gairebé 20 MEUR entre les dues estacions. De fet, el president de Ski Andorra, Josep Maria Camp, ha lamentat que aquesta xifra l’assumeixin només els dominis esquiables i no hi contribueixin les administracions públiques, tractant-se d’un dels principals motors econòmics del país del qual se’n beneficien molts altres sectors.

Redacció
Redacció 16/11/2007

Per Ski Andorra, l’entitat que aglutina totes les estacions d’esquí d’Andorra, la nova temporada que s’iniciarà el pròxim 1 de desembre vindrà marcada per l’augment en les inversions tot i la mala temporada passada, i per la rebaixa dels preus dels forfets per a residents que, segons Josep Maria Camp, demostra la voluntat que tenen ‘per fer de l’esquí l’esport nacional’.

Els responsables de Ski Andorra també han volgut remarcar que durant la temporada passada, tot i la sensació que hi havia de falta de neu, les estacions van poder oferir pistes amb suficient qualitat i seguretat gràcies a les xarxes de canons de neu. De fet, un 20% de les inversions d’enguany han anat destinades a aquest àmbit, i actualment es disposa de 1.385 canons, cosa que suposa garantir un 42% de les pistes, és a dir, 118 quilòmetres.

La tendència en els darrers anys quant a instal·lacions mecàniques és la disminució de teleesquís, i l’augment de telecadires desembragables i de telecabines. D’aquesta manera, aquesta temporada les estacions d’esquí disposaran d’una capacitat de transport de 154.110 esquiadors per hora.

Marta Rotés, directora de Ski Andorra, ha detallat que les millores a les pistes han anat destinades sobretot a millorar les zones de debutants, les zones d’estil lliure i a adequar pistes per a esdeveniments esportius. Pel que fa a les inversions en serveis, que representen un 40% del total, s’han creat nous restaurants i s’han millorat les activitats complementàries, que l’any passat van tenir molta importància a causa de la falta de neu.

Pel que fa al personal, enguany les estacions disposaran de 2.000 empleats, dels quals un 85% són temporers, i d’aquests, un 60% repeteixen d’altres temporades. Les contractacions es fan principalment als llocs d’origen, i els principals són Argentina, Xile i Espanya, incrementant aquesta temporada el nombre de temporers provinents de Xile.

El forfet de Ski Andorra, de cinc dies no consecutius per esquiar a qualsevol estació, costarà enguany 335 euros i té com a novetat un descompte del 10% en activitats complementàries. Pel que fa a la promoció, per a aquesta temporada s’han fet 50.000 catàlegs, amb un d’específic per a Amèrica i un altre per a Rússia.

Els responsables de les estacions s’han mostrat optimistes amb les previsions meteorològiques i creuen que la temporada podrà començar el dia 1 de desembre. Tot i això, a causa de la mala temporada de l’hivern passat, les reserves que tenen a hores d’ara són inferiors a les mateixes dates d’anys anterios, i les vendes de forfets de temporada també estan per sota que altres temporades.