Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Les enquestes promocionen una derrota independentista a Barcelona

La darrera enquesta que avui publica El Periódico marca les tendències que desitgen els grans lobbys, Trias guanya però Colau se li acosta i presenten un panorama de difícil governabilitat amb una derrota dels independentistes d’ERC i la CUP. Però mirant l’enquesta amb altres ulls les dades permeten encara fer possible la victòria independentista a Barcelona, l’enquesta de la capçalera del Grup Zeta atorga a CiU 10/11, ERC 4/5 i la CUP 0/2 a tant sols tres regidors de la majoria absoluta.

Redacció
Redacció 11/05/2015

Perquè l’ANC no demana el vot per les úniques forces que treballen per la independència, CiU, ERC i la CUP?

Si una organització pot desemmascarar la demagògia i l’engany de la candidatura mediàtica d’Ada Colau i la gent d’ICV-EUiA aquesta és l’Assemblea Nacional Catalana, no voldríem pensar que l’error de fer un procés electoral de l’organització en uns moments de grans transcendència política sigui veritat. Ara toca fer possible que el major número d’ajuntaments partidaris del procés independentista guanyin les eleccions del proper 24 de maig i tant sols una crida clara de la principal organització de la societat civil pot fer possible una majoria independentista.

ANC i Òmnium, ara toca desemmascarar el populisme i la demagògia de formacions com Ciudadanos i Barcelona en Comú/Podemos

Que vagin ràpids els primers en acabar el procés electoral i posin fil a l’agulla a la promesa de dir clarament a quines forces cal votar per guanyar el procés i dir assenyalar clarament aquelles forces que faran tot el possible per fer fracassar el procés.