Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Les empreses de l’Ibex-35 tenen fins a 839 directius contractats amb indemnitzacions milionàries

Les grans empreses del mercat espanyol tenen (i mantenen) una amplíssima nòmina d'executius que compten amb indemnitzacions especials en cas que abandonin la companyia. Les empreses de l'Ibex-35 mantenien en finalitzar l'any 2015 un total de 839 directius amb blindatges reconeguts als seus contractes, segons les dades que revelen en els seus informes de govern corporatiu. 

Redacció
Redacció 05/05/2016
Les empreses de l'Ibex-35 tenen fins a 839 directius amb contractes que inclouen indemnitzacions especials en cas d'acomiadament improcedent, per canvi en el control de la companyia, per límit d'edat o fins i tot per baixa voluntària tal com recull el portal Sabemos.es. L'argumentació que ofereixen és que esdevé una eina per retenir talent a les empreses però a la pràctica s'ha convertit en una via per garantir una jubilació d'or als alts executius.
 
Augmenten durant la crisi
 
Encara que sembli mentida, aquest tipus de contractes blindats s'ha disparat durant la crisi. El 2011 les empreses de l'Ibex tenien només 254 contractats amb indemnització especial i el passat any va ser el primer en què va baixar el seu nombre entre les companyies de l'índex selectiu espanyol de més de 900 als actuals 839.
 
Repsol, la primera
 
Repsol es manté, un any més, com l'empresa de l'Ibex 35 amb major nombre d'executius amb blindatge. I a molta distància dels altres. I és que la petroliera compta amb 289 executius amb dret a indemnització especial. Grifols, amb 78 blindatges, ocupa la segona posició. Els següents a la llista són BBVA amb 64 directius, Caixabank amb 54, Iberdrola amb 52 i Telefónica amb 45.