Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les empreses catalanes són líders a l’Estat en comerç electrònic i seguretat

|

- Publicitat -

Segons l’estudi ‘Les tecnologies de la Informació i les Comunicacions a l’Empresa Espanyola, 2008’ que s’ha presentat aquest matí a Barcelona, les empreses catalanes són pioneres en l’ús del comerç electrònic ja que la seva taxa d’utilització se situa en un 44%. Específicament, destaca l’acollida de les compres per Internet que estan tenint un avanç significatiu ja que un 41% de les empreses de Catalunya compren a la xarxa -un 7% més que l’any passat- i segons manifesten els enquestats, en dos anys ja més de la meitat de companyies catalanes ho farà.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha afirmat en la presentació de l’informe que ‘les empreses catalanes estan ben dotades a nivell tecnològic, però encara no fan un ús prou intensiu d’aquesta tecnologia’. Segons Bosch, per ser més competitives es fa necessari que incorporin les TIC en els processos productius.

Publicitat

Els productes o serveis que més companyies compren a través d’Internet són les matèries primeres o activitats pròpies de l’empresa (42%), encara que també són freqüents les compres de material d’informàtica (32%) i d’oficina (29%). Els clients als quals es dirigeixen les empreses que venen a la xarxa són, majoritàriament, particulars (77%) i empreses privades (64%), amb un model de venda directa al client (91%).

L’informe també incorpora l’ús de terminals mòbils per a aquesta activitat comercial, encara que només un 1,7% del sector empresarial espanyol s’ha decantat pel seu ús. De les conclusions de l’estudi també se’n pot extreure que l’ús de la factura electrònica encara segueix sent incipient, gairebé un 7% de les empreses a Catalunya emet factures electròniques i més d’una de cada cinc companyies ha manifestat que la usarà en els pròxims dos o tres anys.

La seguretat, un element clau

Els principals avantatges que les empreses troben en l’ús del comerç electrònic són l’agilitat i la comoditat. No obstant això, el 62% de les companyies espanyoles afirma que la inseguretat en les transaccions és el principal fre a l’ús d’aquest tipus d’activitat comercial.

Les empreses catalanes, en aquest aspecte, mostren grans avanços en la utilització d’elements de seguretat TIC. A més de programari antivirus -present en un 98% de les companyies- i de fer còpies de seguretat –usat per un 91%-, moltes d’elles empren mecanismes d’autenticació d’usuari, com claus d’accés, (76%) i mecanismes d’intercanvi segur d’informació (46%).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut