Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Les eleccions per resoldre el conflicte a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ja tenen data

Les eleccions a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ja tenen data de celebració. Finalment, serà el dissabte, 21 de març, quan les dues candidatures que s’hi presenten s’enfrontaran a les urnes. Com ja va explicar directe!cat, una de les candidatures que es presenta a aquestes eleccions pretén desvincular-se de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i recuperar el reconeixement internacional de la FEEC sota el nom de ‘Per una FEEC forta i independent‘ encapçalada per Jordi Quera. Així, els gairebé 30.000 federats escolliran quina de les dues candidatures prefereixen.

Redacció
Redacció 09/03/2009

Segons expliquen a la Plataforma pro-seleccions catalanes, la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) s’ha creat fa pocs mesos amb l’objectiu d’apoderar-se dels guanys de les federacions catalanes i basques que compten amb anys d’experiència. Aquesta ‘ofensiva es va destapar ara fa uns mesos quan després d’una maniobra molt estranya, la, fins aleshores, associació internacional responsable de l’organització del circuit mundial de curses d’alta muntanya, FSA, es va disoldre el mateix dia que es refundava en una altra associació, aquesta vegada de nom ISF, que, fet curiós, es va constituir amb l’aparició sobtada de la federació espanyola, la FEDME, fins aleshores inexistent en l’àmbit internacional de les curses i amb l’exclusió de les federacions catalana i basca.

D’una banda, el Sr. Jordi Marimón, actual Secretari General de la nova ISF, és un ex-treballador de la FEEC, que pocs dies abans havia fitxat per la FEDME, de la que n’és ara l’actual responsable de ‘Carreras por montaña’. De l’altra, el president de la FEDME, el Sr. Joan Garrigós, és un ex-president de la FEEC, que actualment és vice-president del Comitè olímpic espanyol i un dels tretze membres del comitè directiu de la UIAA. A la mateixa UIAA, com a vice-president executiu hi ha un altre català, en Jordi Colomer, que també és vice-president de la FEDME. Tots tres van ser presents a la disolució de la FSA i refundació en ISF.