Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Les eleccions espanyoles seran el 9 de març del 2008

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dijous de manera formal la convocatòria d’eleccions espanyoles per al pròxim dia 9 de març i, per tant, el 14 de gener es dissoldran les Corts i la campanya electoral s’iniciarà el 22 de febrer i durarà fins al 7 de març. El president espanyol ha fet l’anunci un cop finalitzat l’últim ple de la legislatura en una roda de premsa en què ha fet valoració d’aquests quatre anys i ha assegurat que els pressupostos del 2008 aprovats aquest dijous són ‘un pas més en la collita de l’economia de l’evolució social del nostre país’. Zapatero també ha reiterat les dades que apunten que l’estat ha superat per primera vegada la mitjana de la renda per càpita europea, passant per davant d’Itàlia, i ha situat com a objectiu ‘superar França’.

Redacció
Redacció 20/12/2007

La data del 9 de març ja era coneguda perquè el president de la Junta de Andalucia, Manuel Chaves, ja havia anunciat fa algunes setmanes la celebració de les eleccions a la seva comunitat en aquesta data, i tradicionalment les eleccions andaluses coincideixen amb les espanyoles. No obstant, en aquesta última sessió del ple del Congrés, Zapatero ha volgut comparèixer davant dels mitjans per fer l’anunci i desitjar un bon Nadal. Segons el que ha oficialitzat aquest dijous el president espanyol, les Corts quedaran dissoltes el dia 14 de gener i la campanya electoral començarà el 22 de febrer i durarà fins al set de març. Són els quinze dies establerts perquè aquest 2008 existeix el 29 de febrer.

Zapatero també ha fet balanç de la legislatura i celebrar l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat per al 2008, que avui han superat el tràmit al Congrés dels Diputats. En primer lloc, Zapatero ha volgut expressar el seu agraïment als grups que han donat ‘suport un cop més’ al govern espanyol i que han fet possible que ‘al llarg de tota la legislatura haguem tingut una gran estabilitat a l’hora de valorar i aprovar els pressupostos generals de l’estat’.

En aquest marc, el president espanyol ha assenyalat que ‘l’estabilitat i l’encert’ en la política econòmica i pressupostària ‘ens han permès una legislatura de gran creixement econòmic, de creació de més de tres milions de llocs de treball, i d’una gran salut dels comptes públics’, perquè ‘tenim superàvit per primera vegada de la història de la democràcia durant tota la legislatura’ i ‘el 2007 es tancarà també amb un superàvit important’.

Zapatero ha tancat la seva compareixença agraint la tasca dels periodistes que cobreixen l’activitat parlamentària ‘perquè han treballat bastant, ha estat una legislatura intensa, i perquè han permès traslladar tot el que es fa al Congrés als ciutadans’.