Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Les CUP demanen la dimissió de Saura i Boada per col·laborar en la identificació dels que van cremar fotos del Rei

O estàs amb ells o estàs amb nosaltres. Així podríem definir la visió de les CUP, que han exigit en el manifest ‘Nosaltres també cremem la corona espanyola’ la dimissió dels responsables polítics del Departament d’Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col·laboració amb l’Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats per cremar les fotos del Rei i per la ‘desmesura’ dels diferents desplegaments policials dels Mossos d’Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes. Així mateix, també demanen que es retirin els càrrecs oberts contra el militant banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l’aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.

Redacció
Redacció 27/09/2007

No cal autoinculpar-se per ser solidari. Cal seny, i fins i tot, és pot fer soroll tenint raó. Sigui com sigui, de totes maneres, les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) ho té clar. Els nostres polítics han denunciat al seu poble. Així, en roda de premsa, Josep Anton Vilalta, membre del Secretariat Nacional de les CUP, ha dit que davant la repressió ‘continuada’ policial i judicial cap a l’esquerra independentista i la llibertat d’expressió, les CUP, a través de tots els seus regidors, es reafirmen en el ‘rebuig’ cap a la monarquia espanyola.

Així, des de l’esquerra independentista consideren que a la monarquia espanyola no se li pot reconèixer cap ‘legitimitat’ per dos motius; pel fet de ser una monarquia, ha dit Vilalta, i per la seva ‘condició d’espanyola’. Així com tampoc reconeixen la monarquia com a sistema polític en tant que ‘anacrònic i antidemocràtic’, ni cap ‘legitimitat’ a l’ocupació espanyola i francesa dels Països Catalans.

Posteriorment, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, Carles Roca, ha llegit el manifest el qual ha estat signat pel 100% dels càrrecs electes de llistes de les CUP. Un document en el qual mostren la seva ‘solidaritat’ amb els militants de l’Esquerra Independentista de Banyoles i Figueres, imputats en els darrers dies pel delicte d’injúries a la corona espanyola. Així mateix, afirmen fer ‘un pas endavant’ en reclamar la ‘dignitat’ dels representants polítics dels catalans, ‘a diferència del que fins ara han fet aquells que diuen representar la nació’.

Vilalta ha recordat que ‘en els 300 anys d’ocupació espanyola, iniciada pel borbó Felip V, l’estat espanyol en cap dels seus diferents règims polítics ha reconegut el dret a l’autodeterminació del poble català’. En aquest sentit, ha assenyalat que ‘sense autodeterminació’ no hi ha ‘democràcia’.

El manifest: ‘Nosaltres també cremem la corona espanyola’

Els sotasignants, regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular d’arreu dels Països Catalans, volem mostrar la nostra solidaritat amb els militants de l’Esquerra
Independentista de Banyoles i Figueres, imputats en els darrers dies pel delicte d’injúries a la corona espanyola. Creiem fermament que els drets democràtics de la
nació catalana i els seus ciutadans estan per sobre d’una institució tan anacrònica en el segle XXI com la Monarquia. A més, en el cas dels Borbons espanyols, ens trobem davant d’una dinastia imposada per l’ús de les armes i l’ocupació militar de part del nostre país ara fa 300 anys i amb un cap d’estat, Juan Carlos I, col·locat a dit pel dictador feixista Francisco Franco.

Amb la signatura d’aquest manifest, els regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular, i en nom seu, fem un pas endavant en reclamar la dignitat dels representants polítics dels catalans i catalanes, a diferència del que fins ara han fet aquells que diuen representar la nació i que quan s’ha de demostrar valentia i fermesa davant la repressió de l’estat, s’amaguen o fins i tot criminalitzen i col·laboren amb la maquinària repressora espanyola. Nosaltres diem prou. Diem prou a la persecució de l’Esquerra Independentista. Diem prou a la negació dels nostres drets democràtics col·lectius i individuals. Diem prou a la persecució de la llibertat d’expressió. Diem prou als privilegis de la Monarquia espanyola. Arribats a aquest punt ens veiem en l’obligació d’exigir:

– La retirada dels càrrecs oberts contra el militant banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l’aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.
– La dimissió dels responsables polítics del Departament d’Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col·laboració amb l’Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats i per la desmesura dels diferents desplegaments policials dels Mossos d’Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes.
– L’aturada de la persecució policial i política dels militants de l’Esquerra Independentista que lliure i obertament estan qüestionant la Monarquia espanyola.

Països Catalans, ……………. de setembre de 2007
En nom de la Candidatura d’Unitat Popular, els seus 27 regidors i regidores.