Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les coses bones costen: La Llei del Referèndum es fa esperar

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat aquest divendres per al dimecres 16 d'agost a les 10.00 hores una reunió de la Taula de la Càmera catalana. De moment, l'ordre del dia no inclou l'admissió a tràmit de la polèmica llei del referèndum.

Redacció
Redacció 11/08/2017
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat aquest divendres per al dimecres 16 d'agost a les 10.00 hores una reunió de la Taula de la Càmera catalana, la primera després del període estival, ha informat el mateix Parlament en un comunicat.
 
Sembla que, de moment, l'ordre del dia no inclou l'admissió a tràmit de la polèmica llei del referèndum.
 
JxSí i la CUP van registrar la llei del referèndum el 31 de juliol i el normal és que s'hagués debatut l'admissió a tràmit el 16 d'agost, però ara com ara no figura en l'ordre del dia.

Xoc de trens entre el Gobierno i la Generalitat

 
El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar a principis de mes que impugnaria la llei del referèndum davant el Tribunal Constitucional (TC) quan la Taula l'admetés a tràmit i no s'esperaria al fet que arribés al ple de la Càmera catalana.
 
La tramitació la llei del referèndum obrirà amb tota probabilitat el xoc entre el Govern central i la Generalitat: el president, Mariano Rajoy, ha dit que la impugnarà de forma immediata, i el Govern ha avançat que no atendrà una eventual suspensió de l'Alt Tribunal.
 
I ara què?
 
A partir d'ara, quedaran tres escenaris possibles: el primer, que s'ampliï l'ordre del dia en els pròxims dies i s'inclogui la tramitació de la llei; el segon, que JxSí i la CUP es guardin aquesta tramitació de la llei per més endavant per posposar el xoc amb l'Estat.
 
El tercer i últim escenari, i el més difícil, és que JxSí i la CUP considerin que no existeix el temps necessari per tramitar la norma com a proposició de llei, i esperin que el Govern ho presenti com a projecte de llei, essent els terminis més curts.