Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Les clavegueres del PSC

És cert que a l’oasi català existeix un pacte no escrit que evita fer mala sang d’aquells càrrecs polítics imputats o perseguits per la justícia. La màxima ‘cadascú es renta […]

Redacció
Redacció 13/02/2009

És cert que a l’oasi català existeix un pacte no escrit que evita fer mala sang d’aquells càrrecs polítics imputats o perseguits per la justícia. La màxima ‘cadascú es renta la roba a casa seva’ funciona, sobretot quan l’exposició pública de les misèries de cada partit només fa que malmetre la imatge que la societat té dels polítics. Només així s’entén que no s’hagi fet més sang dels diversos imputats d’Unió, només així s’entén el silenci al voltant de la maragallada del 3%, només així s’entenen les reticències a l’Oficina Antifrau proposada per Esquerra.

Tot i això, l’enorme operació de maquillatge que ha orquestrat l’aparell del PSC per amagar que un dels seus càrrecs havia estat detingut durant una operació antiterrorista mereix trencar el mutisme polític i dedicar-hi una mica d’atenció. Si no fos per la tasca del Setmanari la Directa, a dia d’avui ningú sabria que el secretari de la Comissió Executiva del PSC a Ciutat Vella, Abdul Razzaq Sadiq, va ser detingut per Garzón per una suposada vinculació a una cèl·lula terrorista d’Al Qaeda.

L’escàndol comença ben lluny del carrer Nicaragua, concretament al Ministeri de l’Interior. Després de la detenció, que d’airejar-se tenia tots els punts per esdevenir una bomba informativa, algun funcionari ben adoctrinat del Ministeri deuria seguir les consignes urgents dictades des de Barcelona i va capgirar l’ordre dels cognoms d’Abdul Razzaq Sadiq, el socialista detingut al Raval en l’operació contra el terrorisme islamista. L’error no és casual, ja que els cognoms de Razzaq Sadiq, secretari de la Comissió Executiva del PSC a Ciutat Vella, apareixien correctament als diversos informes policials, i només és a partir de les notes d’Interior que Razzaq Sadiq passa a ser Sadiq Razzaq. Els cognoms de la resta de detinguts no reben cap alteració.

Però la bola és més grossa, i tant bon punt es va destapar la notícia aquest dimarts, els socialistes van córrer a esborrar qualsevol rastre d’Abdul Razzaq Sadiq al seu lloc web. Fins la setmana passada a socialistes.cat només hi havia una entrada amb el nom de Razzaq Sadiq, concretament a la notícia que informava dels nomenaments de càrrecs a Ciutat Vella, una nota publicada el novembre passat. Ara, però, a la mateixa nota no hi ha ni rastre d’Abdul Razzaq Sadiq. Com si mai hagués estat secretari, com si mai l’haguessin escollit. Talment com si reescrivissin la història a l’estil del ‘1984’ de George Orwell. Sort de Google, que a la seva còpia en memòria ens permet veure la notícia original tal com es va publicar al novembre, abans que la modifiquessin aquest dimarts. Gràcies a Google podem llegir el comunicat original que, com no podria ser d’una altra manera, compta amb la presència d’Abdul Razzaq Sadiq com a secretari.