Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Les ciutats amb bicicleta pública decideixen crear una xarxa internacional

Representants de Londres, Estocolm, Lió, Madrid, París, Milà, Sevilla, Tel-Aviv, Washington i Barcelona han acordat aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’una xarxa internacional de ciutats amb bicicleta pública. Amb aquesta finalitat s’ha acordat constituir un grup de treball per a la creació d’una associació de ciutats amb aquest tipus de transport individual. L’objectiu de la xarxa és millorar la mobilitat de les ciutats mitjançant la integració del transport públic individual en bicicleta com un mitjà més de la mobilitat urbana.

Redacció
Redacció 02/12/2007

En definitiva, es tracta de donar un major impuls a l’ús de la bicicleta, permetre un ús més racional dels mitjans de locomoció i millorar el medi ambient i la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquesta xarxa suposarà la integració de les ciutats amb sistema de bicicleta pública ja implantats com son Estocolm, Lió, París, Sevilla i Barcelona, i ciutats en procés d’anàlisi i estudi, com son Londres, Madrid, Milà, Tel-Aviv i Washington. Les ciutats definiran uns indicadors comuns per tal de poder compartir la informació cada tres mesos i comparar els resultats. Les ciutats compartiran la informació referent a temes que interessin a les diferents ciutats com la logística de redistribució de les bicicletes, criteris de planificació en la definició de la xarxa d’estacions o carrils bici, per exemple. Les ciutats s’han compromès a reunir-se en un termini de sis mesos per tal de fixar les bases organitzatives de l’associació que integrarà les ciutats que estiguin interessades a compartir les seves experiències, inquietuds i resultats.