Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Les Balears necessitarien quatre arxipèlags per a absorbir la contaminació que produeixen

L’arxipèlag balear necessitaria disposar de la massa forestal de quatre arxipèlags per a assumir la quantitat de contaminació que produeix, ja que la petjada ecològica que provoca l’actual ritme productiu de les illes és 5,7 vegades superior a la seva biocapacitat, segons es desprèn de l’Informe de Conjuntura Econòmica del Govern, que inclou per primera vegada indicadors mediambientals.

Redacció
Redacció 29/11/2007

El conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, va presentar avui al costat del director general d’Economia, Andreu Sansó, l’anàlisi corresponent al tercer trimestre, en el qual s’indica que Balears, juntament amb la resta de la zona mediterrània, Canàries, Madrid i Euskadi és la regió que presenta el dèficit ecològic més acusat de l’Estat. Manera va atribuir aquest elevat cost ambiental a la pauta de creixement que fins a ara mantenia Balears, ‘expansiva’ quant a consum de territori i ‘intensiva’ en consum energètic –cada vegada és necessària una major quantitat d’energia per a produir la mateixa riquesa–. ‘

L’important no és quant es creix sinó com es creix. Probablement podem créixer menys però millor’, va dir. En aquest sentit, va reiterar la intenció del Govern d’apostar per infraestructures menys agressives amb l’entorn i que generen benestar col•lectiu, ‘com impulsar el sector social i la investigació’, va esmentar. ‘Tota activitat econòmica genera contaminació. Es tracta d’escollir la millor opció per a minimitzar en la mesura del possible aquest impacte. És preferible una xarxa de transport públic potent que invertir en grans autovies’, va afegir.