Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Les autoritats de Catalunya resen perquè plogui

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistach, ha presidit la missa celebrada a la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, on s’ha demanat ‘el do de la pluja pel bé dels nostres pobles i de les nostres ciutats’. Durant l’homilia, Sistach ha defensat la capacitat d’acollir als qui venen de fora com ‘una característica’ de Catalunya, que ‘des del començament ha estat gresol capaç d’incorporar al seu projecte de poble tots els homes i dones que venien del nord i del sud’. Ha dit a les autoritats catalanes que ‘amb la creixent realitat de la nova immigració’ cal actuar d’acord amb aquest ‘tarannà’.

Redacció
Redacció 23/04/2008

Sistach considera que les societats democràtiques tenen ‘el risc de buidar-se èticament, de perdre la força indispensable d’unes concepcions sobre la vida humana i de valors morals que inspiren, dinamitzen i enforteixen la seva vida i el seu impuls per tirar endavant’. Per això considera ‘molt necessari’ l’existència de ‘grups socials religiosos i culturals’ que ofereixin una ‘irrigació espiritual i ètica’ als ciutadans, per tal que aquests, ‘en el lliure exercici dels seus drets i la seva participació política, enriqueixin espiritualment, culturalment i socialment la societat’.

L’arquebisbe ha afirmat que l’Església ‘no ha de pretendre imposar als altres la seva pròpia veritat’, tanmateix ‘ha d’oferir-la com una proposta enriquida per salvar la societat del risc d’un pensament únic que tot ho aplana i uniformitza’. En aquest sentit, ha exposat que l’Església ‘desitja fer sentir la seva veu dialogant i profètica amb una actitud de col·laboració que cerca el bé de la persona creada a imatge i semblança de Déu’.

Entre els assistents a la celebració eucarística hi havia el president de la Generalitat, José Montilla, els consellers Joaquim Nadal, Manel Castells i Marina Geli; la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; el subdelegat del Govern a Barcelona, Eduard Planells; el delegat del Govern de Tarragona, Xavier Sabaté; l’expresident del Parlament, Joan Rigol; Daniel Sirera del PP; Artur Mas, Felip Puig i Josep Maria Cullell, de CiU; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, i el president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Maria Carbonell.