Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Les autopistes de l’Estat espanyol aixecaran barreres quan el peatge causi retencions

El govern espanyol està elaborant un protocol que ha de determinar les situacions en què les autopistes de l’estat estan forçades a aixecar les seves barreres i deixar de cobrar als usuaris. Segons una resposta parlamentària dirigida al senador de CiU Lluís Badia, el document recollirà un conjunt de criteris en què s’eximirà el pagament, com en els casos en què es produeixin emergències, accidents o d’altres incidències.

Redacció 27/11/2007

Una d’aquestes situacions –apunta l’executiu- ‘podria ser la congestió a les àrees de peatge a causa del cobrament del propi peatge’. Malgrat tot, en la resposta, el govern adverteix que en situacions de col·lapse l’eliminació de les barreres ‘tan sols estaria justificada quan es constati que la incidència està motivada pel cobrament del peatge, i no per la pròpia incapacitat física de la infraestructura per al trànsit que l’utilitza’.

Una mesura que tarda

directe!cat
us va explicar poc després del monumental embús a l’AP-7 des de Barcelona en sentit sud a principis d’agost, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Acesa i el Servei Català de Trànsit es van reuinir a finals d’agost per revisar el protocol que descriu els casos en què es poden aixecar les barreres dels peatges.