Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Les armes del TC per frenar el referèndum

El Tribunal Constitucional està preparat. Aquesta setmana es preveu que el Govern i el Parlament activin les lleis de desconnexió. Els magistrats ja estan preparats esperant el seu gran moment amb les “noves armes” de les que el PP va dotar al tribunal de garanties fa dos anys i que encara no s'han fet servir mai.

Redacció
Redacció 03/09/2017
Segons assenyala El Confidencial, una possibilitat que pren força en els darrers dies, és la suspensió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si així ho reclama l'Abogacía del Estado.
 
El Ple Constitucional s'allargarà dos dies però si l'acte que el TC espera recórrer no es produeix en aquest termini, pot convocar igualment una sessió monogràfica.
 
Segons recull el digital, l'admissió a tràmit de qualsevol impugnació es produirà en hores i congelarà de forma automàtica les dues normes durant un període màxim de cinc mesos.
 
Armes contra el procés
 
El Confidencial recull que el TC té noves armes per fer front al procés. Però, quines són? Parla de respostes en forma de multes. Si la desobediència es manifesta i reiterativa, es preveuen “multes coercitives” de tres mil a trenta mil euros a les autoritats, empleats públics o particulars que incompleixin les resolucions del tribunal.
 
Afeixen que la sanció es pot repetir “fins al compliment íntegre” de la llei.