Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pinochet i el Rei

Ara fa unes setmanes volíem recordar que l’actual cap d’Estat de l’Estat espanyol, el Rei Joan Carles I, va ser en el seu moment íntim amic del dictador Franco. El […]

Redacció
Redacció 04/02/2009

Ara fa unes setmanes volíem recordar que l’actual cap d’Estat de l’Estat espanyol, el Rei Joan Carles I, va ser en el seu moment íntim amic del dictador Franco. El vèiem jugant a golf amb ell o compartint altres activitats d’oci.

Doncs sembla ser que en Joan Carles I tenia predilecció pels dictadors. I aquí us mostrem una altra prova evident. Un encontre entre els Borbons, el Rei i la Reina, amb un dels altres dictadors més sanguinaris del segle XX, el xilè Augusto Pinochet. La trobada fou a mitjans dels 70 i demostrava les bones relacions de la monarquia espanyola amb el dictador. Una data molt propera al 11 de setembre del 1973, quan Pinochet es va unir a un cop d’estat que va enderrocar al govern de Salvador Allende amb milers de víctimes civils.

És una mostra més, doncs, del tarannà ‘demòcrata’ que demostrava el Rei just quan l’Estat espanyol estava a les portes de la transició.

Així que diem altre cop: no podem oblidar la història!