Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Les set vides del Catigat

‘El primer que fan els conqueridors és intentar que els pobles vençuts perdin la fe en ells mateixos. El primer pas per a l’alliberament és retrobar-la i recuperar el poder […]

Redacció
Redacció 15/10/2008

‘El primer que fan els conqueridors és intentar que els pobles vençuts perdin la fe en ells mateixos. El primer pas per a l’alliberament és retrobar-la i recuperar el poder arrabassat. El poder que dona ser: el poder de decidir, el poder de fer, el poder de ser lliures. Tres segles amb el cap cot són més que suficients. Ja ha arribat el temps de l’autoestima, el temps de l’empoderament, el temps del CAT POWER’.

Aquest és el missatge que obre el web de la Lliga Anticolonial, creadora del famòs Doctor Cat, que des de fa una dècada dóna guerra des de la vessant ridiculista i barrilaire, prenent-se tot això de l’afer català amb bastant sentit de l’humor. Perquè algú havia de fer-ho coi!

Però la Lliga Anticolonial ha anunciat la seva pròpia auto-dissolució en un comunicat on deixa la porta oberta a possibles aparicions esporàdiques no avisades. Però per acomiadar-se, els responsables d’aquest projecte volen presentar el seu darrer llibre ‘S’ha acabat el bròquil!’ avui dimecres dia 15 a 2/4 de 9 del vespre, al Via Fora! de Gràcia. Segons els propis autors, aquest llibre és ‘un útil document per a tots aquells que sense ser del tot independentistes, sospiteu que hi ha alguna cosa bona en la sobirania però no sabeu ben bé què. També adreçat als faltats d’arguments sòlids per a convèncer als descreguts de la descolonització. I especialment indicat per a regals/obsequis d’empresa/amic invisible de compromís a aquell col.lega simpàtic amb qui parleu de tot menys de “política” per raons de discrepància’. A més, per posar fi de la manera més glamurosa, tots els assistents rebran obsequis anticolonials diversos (samarretes, gadgets, andròmines, etc.).

Enrere queden ja aventures com el llistat de catalans col·laboracionistes (també anomenats botiflers). O el projecte del Catigat, que havia de donar pas al Monumentcat. Un enorme figura amb forma de gat, que havia de tapar per davant i per darrere als braus d’Osborne d’arreu dels Països Catalans, talment com si fos un entrepà, amb la intenció de no molestar per res al toro, sinó sobreposant-se a ell de manera totalment pacífica. Però el fet de no acabar d’assolir l’objectiu, va engrescar a molts anònims catalans a practicar el tir al brau. Concretament el tir al terra.

Però si haguéssim de destacar una de les aventures més mediàtiques de la Lliga Anticolonial, sens dubte ens hauríem de remuntar al 27 de juliol de 2002, quan un centenar de catalans i catalanes va prendre diverses embarcacions i va conquerir les Illes Medes, com a resposta per a l’ocupació espanyola de la solitària illa de Perejil. Posteriorment es va redactar una declaració provisional d’independència, que fins i tot va tenir ressò a les espanyes.

Us deixem amb algunes imatges d’aquella jornada…

imatge  imatge

imatge  imatge

Ja ho sabeu doncs… esmoleu ben bé les ungles i fins sempre!