Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’Entesa vol que al Senat es pugui parlar en català, gallec i euskera

El portaveu del grup parlamentari de l’Entesa Catalana de Progrés al Senat, Carles Bonet, ha proposat aquest dimarts la formació d’un intergrup de senadors de totes les formacions polítiques presents a la cambra alta que tinguin una llengua pròpia a la seva Comunitat Autònoma per treballar per l’objectiu que es puguin utilitzar aquestes llengües en totes les activitats del Senat. Bonet ha llançat la proposta en nom del seu grup en la sessió plenària de presentació de les polítiques de l’executiu espanyol protagonitzada pel president José Luis Rodríguez Zapatero.

Redacció
Redacció 14/05/2008

El portaveu de l’Entesa, que ha iniciat la seva intervenció en català, també ha demanat la compareixença del vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, a la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat perquè s’inicii la cambra territorial sobre el finançament autonòmic., Segons ha apuntat, mentre es dirimeix la reforma del Senat, aquesta cambra no pot ser un mer espectador dels debats de gran significació territorial.

En aquesta línia, ha demanat a l’executiu que compleixi les seves previsions i terminis sobre finançament, traspassos a la Generalitat i inversions previstes. Per aquest motiu ha suggerit que es passi pàgina a les desavinences passades amb la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i s’incideixi en els propis compromisos de la ministra, que és qui va anunciar la participació de la Generalitat en la gestió dels aeroports catalans.